Perussuomalaisten piirin varapuheenjohtaja vaatii Yleä lopettamaan Trumpin pilkkaamisen

Perussuomalaisten Etelä-Savon piirin varapuheenjohtaja, juvalainen Reijo Paunonen sanoo Ylen pilaavan viihdeohjelmillaan Suomen ja Yhdysvaltojen valtiosuhteet.

JIM LO SCALZO

Donald Trumpin uskonnollinen vakaumus pitäisi jättää rauhaan, sanoo perussuomalainen piirivaikuttaja.

Perussuomalaisten Etelä-Savon piirin varapuheenjohtaja, juvalainen Reijo Paunonen sanoo Ylen pilaavan viihdeohjelmillaan Suomen ja Yhdysvaltojen valtiosuhteet.
Paunoselle oli liikaa lauantainen viihdeohjelma Noin viikon uutiset. Hän paheksuu kohtaa, jossa toimittaja ehdotti, että USA;n presidentin Donald Trumpin olisi pitänyt vannoa virkavalansa Raamatun sijasta käsi miestenlehti Playboyn päällä.


Paunosen mukaan on sopimatonta pilkata Trumpin uskonnollista vakaumusta ja arvokasta tilaisuutta.
Blogikirjoituksessaan Uuden Suomen palstalla Paunonen vaatii ”Ylen pilkkaohjelmille stoppia”.
Paunonen sanoo kirjoituksen syntyneen rivakasti lauantai-iltana. Sanojensa takana hän seisoo edelleen.
— Ymmärrän kyllä, että Ylen pitää toimia myös viihdepuolella, mutta toisen kansakunnan pyhää tilaisuutta pitää kunnioittaa, samoin kuin presidentin tärkeitä arvoja ja presidentti-instituutiota
— Nyt ylitettiin raja. Väitän, että tällainen toiminta vaikuttaa valtiosuhteisiin.

Euroopan tilanne on Paunosen mielestä tällä haavaa sen verran sekava, että transatlanttisia suhteita tulisi vaalia. Myös julkisen sanan pitäisi hänen mukaansa muistaa maamme etu.
— Tässä suhteessa Ylen pitäisi tavallaan olla Suomen pää-äänenkannattaja.

Paunonen toivoo arvostelunsa kuuluvan Ylen hallintoneuvostolle ja myös sen perussuomalaiselle puheenjohtajalle Kimmo Kivelälle asti.
Blogissa Paunonen virittelee laajempaa vastalausetta Ylen ohjelmapolitiikalle. Hän kehottaa harkitsemaan tarkkaan vastaamista mihinkään Ylen tekemiin kysymyksiin tai haastatteluihin.


Paunonen tarkentaa, ettei kyseessä ole piiritason linjaus.
— Minä en ole käskenyt muita yhdistyksiä, enkä varapuheenjohtajana jaa ohjeistuksia, mutta velvollisuuteni on tuoda ajatukset esille. Juvalla on tästä asiasta yksimielinen kanta.
Sen ongelman, että laajamittainen vastalause ja puhumattomuus heijastuisi puolueen näkyvyyteen kuntavaalien alla, Paunonen sanoo ottaneensa huomioon.
— Sitäkin mietin, mutta jotakin täytyy tehdä.

Paunosen mukaan media suhtautuu Trumpiin samalla tavalla yksiniittisesti kuin aikoinaan Putiniin Venäjä-pakotteiden tultua voimaan.
— Alkoi voimakas mustamaalaus ja iskut Itä-Suomen aluetaloudelle kiistettiin. Siihen syyllistyivät perussuomalaisetkin.
— Sama myllytys koskee nyt Trumpia.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.