Kissalle saa sterilisaation nyt puoleen hintaan — kampanja pyrkii osaltaan hillitsemään kissapopulaation hallitsematonta kasvua Savonlinnan seudulla

Savonlinnan eläinsuojeluyhdistys tukee kissojen leikkauttamista, kun ottaa tällä viikolla yhteyttä eläinlääkäriin.

Timo Seppäläinen

Kampanjan tavoitteena on muistuttaa kissojen omistajia sterilisaation tärkeydestä, jotta hallitsematon lisääntyminen saataisiin kuriin.
Kampanjan tavoitteena on muistuttaa kissojen omistajia sterilisaation tärkeydestä, jotta hallitsematon lisääntyminen saataisiin kuriin.

Savonlinnan eläinsuojeluyhdistys SEY ja Sosterin eläinlääkintä ovat käynnistäneet kampanjan, jonka aikana on tarkoitus muistuttaa kissojen omistajia kissojen sterilisaation, rokotusten ja siruttamisen tärkeydestä.

Kun ottaa yhteyttä Sosterin eläinlääkäreihin tällä viikolla, saa kissalleen sterilisaatioleikkauksen puoleen hintaan. Eläinsuojeluyhdistys tukee toimenpidettä maksamalla sen kustannuksista puolet.

Samalla kissalle voidaan tarvittaessa laittaa siru ja antaa rokotukset. Leikkaukseen voi viedä niin kollin kuin nartunkin.

— Aika pitää varata tämän viikon aikana. Toimenpiteet tehdään aikataulujemme mukaan loppuvuoden aikana, kertoo vs. kunnaneläinlääkäri Tinja Toikka.

Kampanjaa ei ole suunnattu erityisesti löytökissoille tai muille erityisryhmille, vaan kuka tahansa kissanomistaja voi viedä kissansa nyt hoidettavaksi.

— Kampanjan aikana näiden asioiden hoitamisen ei pitäisi ainakaan kellään jäädä enää rahasta kiinni, Toikka huomauttaa.

— Tärkeää olisi, että kissoja arvostettaisiin lemmikkinä ja niiden asiat hoidettaisiin kuntoon. Näin saataisiin pidettyä kurissa tälläkin seudulla ongelmana oleva kissapopulaation hallitsematon kasvu.

Kampanjan aikana näiden asioiden hoitamisen ei pitäisi ainakaan kellään jäädä enää rahasta kiinni.

Leikkausaika varataan soittamalla suoraan Anttolan eläinlääkäriasemalle, puh. 044 4172 388. Puhelinaika on aamulla klo 8—9. Jotta pääsee mukaan SEY:n kampanjaan, soitto pitää tehdä viimeistään perjantaina 25.10.

Uusimmat uutiset