Eduskunnan Love Saimaassa jo 16 kansanedustajaa — Katso nimilista, ketkä ovat ehtineet liittyä mukaan vastustamaan Heinäveden kaivoshanketta!

Kansanedustajat yhdistävät voimansa Saimaan puolesta – laaja-alainen yhteistyö lähtenyt hyvin käyntiin.

Jouni Rantanen

Kauneudestaan tunnettu Heinäveden reitti on puhdasta Saimaata, jota ei eduskunnassakaan haluta riskeerata.
Kauneudestaan tunnettu Heinäveden reitti on puhdasta Saimaata, jota ei eduskunnassakaan haluta riskeerata.

Eduskunnan Love Saimaa -ryhmään on ilmoittautunut mukaan tässä vaiheessa jo 16 kansanedustajaa. Ryhmä perustettiin kesällä Heinäveden kaivoshankkeen vuoksi.

Mukaaan ovat ilmoittautuneet tässä vaiheessa: Kaj Turunen (kok.), Krista  Mikkonen (vihr.), Heli Järvinen (vihr.), Jukka Kopra (kok.), Sari Raassina (kok.),  Aino-Kaisa Pekonen (vas.), Satu Hassi (vihr.), Outi Alanko-Kahiluoto (vas.), Matti Semi (vas.), Pertti Salolainen (kok.) Leena Meri (ps.), Ritva Elomaa (ps.), Olli-Poika Parviainen (vihr.) ja Suna Kymäläinen (sd.). Torstaina mukaan ilmoittautuivat Sari Essayah (kd.) ja Esko Kiviranta (kesk.).

Kansanedustaja Kaj Turusen ideoiman ryhmän aktiiveihin kuuluva Krista Mikkonen uskoo, että kansanedustajien lukumäärä Love Saimaa -ryhmässä kasvaa.

Tiina Kukkonen

Heinävedellä on keskusteltu kaivoshankkeesta jo useita kertoja. Heinävedellä asuvat ovat saaneet huolelleen jakajia nyt myös eduskunnassa.
Heinävedellä on keskusteltu kaivoshankkeesta jo useita kertoja. Heinävedellä asuvat ovat saaneet huolelleen jakajia nyt myös eduskunnassa.

— Uusia tullee mukaan, kun tieto ryhmän olemassaolosta leviää, hän arvelee.

Kaj Turunen haastoi ryhmään aluksi Kaakkois-Suomesta Saimaan alueen kansanedustajia, mutta oheisten 14 ilmoittautuneen joukossa on runsaasti edustajia muualtakin Suomesta. Läheskään kaikki Kaakkois-Suomen kansanedustajat eivät olet vielä ehtineet mukaan.

Kesällä perustettu ryhmä yhtyy Etelä-Savon maakuntahallituksen kannanottoon siitä, että keskeisten vesireittien ja arvokkaiden luontoympäristöjen lähistölle kaavailtu avolouhos Heinävedelle on ilmeinen riski Saimaan matkailuelinkeinoille ja luontoarvoille.

— Koko Love Saimaa -ryhmä tervehtii ilolla maakuntahallituksen kannanottoa. Olemme ilahtuneita siitä, että Etelä-Savon maakunta on valmis laittamaan vesireitit ja arvokkaat luontoympäristöt lyhytnäköisten taloudellisten intressien edelle. Saimaan puhtaus on kaikista tärkein asia, jota ei pidä vaarantaa edes osittain, sanoo kansanedustaja Kaj Turunen (kok.).

Etelä-Savo kutsui kannanotossaan muut alueen maakunnat yhteistyöhön kaivoshankkeen vaikutusten arvioimiseksi. Eduskunnan Love Saimaa -ryhmä haluaa kannustaa maakuntia tarttumaan tarjoukseen.

— Toivon, että kaikki Saimaan alueen maakunnat ottavat Etelä-Savon maakuntaliiton yhteistyökutsun vastaan. Yhdessä alueen asukkaiden, mökkiläisten ja kansalaisjärjestöjen kanssa meidän pitää varmistaa, ettei kaivoshankkeella riskeerata Saimaan vesistöjä. Myös täällä eduskunnassa teemme töitä Saimaan vesireittien ja luonnon puolesta, sanoo Mikkonen.

Eduskunnan Love Saimaa -ryhmä on yli puoluerajojen kansanedustajista koostuva ryhmä, jonka tarkoituksena on vaalia Saimaan vesistön puhtautta sekä nostaa esiin Saimaan alueen ainutlaatuista merkittävyyttä järvialueena ja kehitysmahdollisuuksia esimerkiksi matkailun alalla.

Lisätty ryhmän lukumäärä 16:een kahden uuden jäsenen ilmoittauduttua.