Tanhuvaaran jalkapallohalli sai lisää rahaa — Savonlinnan valtuustossa keskustelu oli pitkä, mutta päätös syntyi selvin numeroin

Kaupunginvaltuusto päätti jalkapallohallin rahoituksesta lopulta äänin 41—9.

Soila Puurtinen

Tanhuvaaran urheiluopiston yhteyteen, jäähallin päätyyn suunniteltu jalkapallohalli sai Savonlinnan kaupunginvaltuustolta tarvitsemansa 250 000 euroa lisää rahaa.
Tanhuvaaran urheiluopiston yhteyteen, jäähallin päätyyn suunniteltu jalkapallohalli sai Savonlinnan kaupunginvaltuustolta tarvitsemansa 250 000 euroa lisää rahaa.

Savonlinnan kaupunginvaltuusto myönsi Tanhuvaaran jalkapallohallin rakentamiseen 250 000 euroa lisää rahaa. Ennestään tekonurmikenttään ja sen päälle rakennettavaan halliin oli varattu kaupungin talousarviossa 1,1 miljoonaa euroa.

Valtuusto päätti jalkapallohallin rahoituksesta lopulta selvin numeroin, 41—9. Päätöstä edeltänyt keskustelu oli kiivas.

Enkä minä pidä pahana asiana, jos valtuuston päätös tukee urheiluopistoa. - Olli Österlund

Esa Valkonen (vas.) esitti, että lisärahoitusta ei myönnettäisi. Hänen mielestään kaupungin tehtävä ei ole tukea säätiöpohjaista liiketoimintaa eikä kaupungilla hänen mielestään ole siihen varaakaan.

Jonne Tynkkynen (kesk.) totesi, että jalkapallohalli on käyttömenoiltaan kustannusneutraali. Seurat ovat sitoutuneet maksamaan hallin käyttömenot ja ajan mittaan myös pääomamenot, ja Tanhuvaara huolehtii hallin ylläpidosta.

— Olisi hulluutta kaupungilta olla tekemättä tätä investointia, Tynkkynen sanoi.

Tuomas Loikkanen (kesk.) huomautti, että paikkakunnan jalkapalloseurat FC Kerimäkeä lukuunottamatta ovat sitoutuneet kahdeksikymmeneksi vuodeksi käyttämään Tanhuvaaran hallia.

Halli-investoinnin vastustajat eivät luottaneet seurojen lupauksiin. Sen sijaan he arvelivat, että jalkapallohalliin menevät rahat ovat pois syrjäytyneiden nuorien tarvitsemista matalan kynnyksen palveluista.

Tanhuvaaran hallin puolustajat näkivät hallin myös matkailuinvestointina.

Olli Österlund (kesk.) muistutti, että Parikkalan raja-asema on avautumassa. Hän uskoi, että Pietarista saadaan jalkapallojoukkueita Tanhuvaaraan harjoittelemaan, kuten on jo saatu jääkiekkojoukkueita.

— Enkä minä pidä pahana asiana, jos valtuuston päätös tukee urheiluopistoa, Österlund kuittasi Valkoselle.

Hallia pidettiin tärkeänä myös Tanhuvaaran liikunnanohjaajakoulutuksen ja ammattikorkeakoulussa alkavan liikunnanohjaajakoulutuksen takia.

Pekka Turusen (kok.) mukaan jalkapallohalli nostaa paikkakunnan jalkapalloilijoitten talviharjoittelumahdollisuudet samalle tasolle kuin naapurikaupunkien jalkapalloilijoilla jo on.

Kommentoidut