Itä-Suomen poliisi keräsi perjantaina ja lauantaina aseita ja räjähteitä – Koronan vuoksi keräys toteutettiin aiempia vuosia vaatimattomammin

Poliisi noutaa aseita ja räjähteitä myös yksittäisten ilmoitusten perusteella.

Vesa Vuorela

Puolustusvoimat ja poliisi keräsivät kahden päivän aikana Itä-Suomen poliisin toiminta-alueella erilaisia aseita ja räjähteitä. Arkistokuva.
Puolustusvoimat ja poliisi keräsivät kahden päivän aikana Itä-Suomen poliisin toiminta-alueella erilaisia aseita ja räjähteitä. Arkistokuva.

Itä-Suomen poliisi keräsi perjantaina ja lauantaina toiminta-alueellaan aseita ja räjähteitä yhdessä Puolustusvoimien kanssa.

Viranomaiset keräsivät 17 asetta, 50 kiloa patruunoita, 10 kiloa räjähdysaineita, 105 erilaista nallia ja 16 metriä aitatulilankaa. Poliisille luovutettiin myös kaasusumuttimia, ilma-aseita ja pyroteknisiä tuotteita.

Poliisin mukaan keräys toteutettiin koronatilanteen vuoksi pienimuotoisemmin kuin aiempina vuosina. Aseita ja räjähteitä kerättiin kahden päivän aikana yhteensä 39 kohteesta.

Aseita ja räjähteitä noudetaan myös yksittäisten ilmoitusten perusteella

Itä-Suomen poliisin julkaisemassa tiedotteessa muistutetaan, että aseita ja räjähteitä noudetaan myös yksittäisten ilmoitusten perusteella.

Aseista ja räjähteistä voi ilmoittaa poliisille sähköpostitse osoitteeseen tepo.ita-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 455 003.

Vaarallisiin esineisiin ei tule koskea itse, eikä niitä saa mennä siirtämään omatoimisesti poliisiasemalle.