Kuutinrotinat lentorahtina perille — Liki satapäinen yleisö seurasi jännitysnäytelmää

Savonlinnalaiseksi perinteeksi muodostunut Kuutinrotinat-tapahtuma keräsi liki satapäisen yleisön Torisillalle. Jännitystä riitti, sillä rotinat on viety Haapasalmen norpalle joka vuosi eri tavalla.

Matti Turtiainen

Norpan rotinaseppele vietiin tällä kertaa perille dronella.
Norpan rotinaseppele vietiin tällä kertaa perille dronella.

Vuosittaiseksi muodostunutta perinnettä, Kuutinrotinat-tapahtumaa vietettiin jälleen sunnuntaina Savonlinnan Torisillalla. Kivitaskuseuran ideoima ja vetämä rotinashow esitettiin jo yhdennentoista kerran, kertoo yksi Kivitaskuseuran puuhamiehistä Hannu Härkönen.

— Katsotaan nyt, joko tämä oli meidän vetämänä viimeinen kerta. Tähän olisi hyvä saada joku muu vastuutaho, Härkönen pohti vakavana viäräleukailun lomassa.

Kivitaskuseura on samanhenkisten ihmisten epävirallinen yhteenliittymä, joka ei tiettävästi ole edes yrittänyt rekisteröityä aatteelliseksi tai minkään muunkaanlaiseksi yhdistykseksi.

Kuutinrotinat on kuitenkin selvästi vakiinnuttanut paikkansa Savonlinnan tapahtumakalenterissa, sillä Torisillalle ja torin rantaan oli kokoontunut liki satapäinen yleisö seuraamaan tapahtumaa.

Apukäsiä tarvittiin, kun kuutinrotinoita lähdettiin viemään dronella. Yleisöä Kuutinrotinat-tapahtumaan oli kerääntynyt mukavasti.

Kuutin rotinat on viety Haapasalmen norppapatsaalle joka vuosi vähän eri tavoin ja yleisöä pidettiin jännityksessä tälläkin kertaa viime hetkiin. Tänä vuonna rotinat vietiin norpalle dronella lennättämällä ja nelikopterin puikoissa oli Juha Taskinen. Itse rotinat oli tehty dieettireseptillä, sillä muikkuja ei kukkaseppeleeseen ollut kiinnitetty.

Tuulinen sää loi dronen lennätykseen haasteita ja niin vain kävi, että rotinat tipahtivat viime hetkillä veteen norpan viereen. Ampumahiihtotermein sanottuna rotinoista tuli siis ns. pummi, mutta sitä ei kummemmin harmiteltu - norppahan on tunnetusti uimataitoinen.

Jonkin verran teknistä kikkailua oli tälläkin kertaa tarvittu rotinoiden perillesaamiseksi. Juha Taskinen kiittelikin rotinalennätyksen jälkeen Silvotek Ky:n Jorma Anttosta teknisestä avusta.

Rotinakummi Hanna Ala-Kotila puhui lämpimästi norppien ja Savonlinnan puolesta Kuutinrotinoilla.

Norppakummina oli tänä vuonna Perlina di Castellon ravintolapäällikkö Hanna Ala-Kotila, joka puhui lämpimästi niin norpasta kuin Savonlinnastakin. Rotinaloitsun puolestaan luki Hannu Härkönen.

Luetuimmat