Punkaharjulle tulee iso liikuntasali, jos kaupunki saa siihen avustusta – Jokohan kaupunginhallitus sai päätökseen koko vuoden jatkuneen äänestelyn

Yhdistykset ovat sitoutuneet käyttämään salia.

Soila Puurtinen

Muun muassa Punkaharjun urheilijoitten puheenjohtaja Maarit Tirronen on vedonnut päättäjiin, jotta Punkaharjulle saataisiin suurempi liikuntasali.
Muun muassa Punkaharjun urheilijoitten puheenjohtaja Maarit Tirronen on vedonnut päättäjiin, jotta Punkaharjulle saataisiin suurempi liikuntasali.

Punkaharjun koululle tehdään järjestöjen toivoma iso sali, jos kaupunki saa siihen avustusta valtiolta vähintään 350 000 euroa. Näin päätti kaupunginhallitus äänin 9–2. Koulun erikoissuunnittelu tehdään sekä 800 neliömetrin salin että 460 neliömetrin salin pohjalta. Siten ison salin suunnitelmat ovat valmiina, jos avustus tulee.

Punkaharjun urheilijat, Punkaharjun yrittäjät, MTK Punkaharju ja Kulennoisten Pallo ovat sitoutuneet käyttämään salia siten, että kaupunki saa käyttökorvauksilla katettua ne käyttökulut, jotka johtuvat siitä, että liikuntasali on isompi kuin 460 neliömetriä.

Sopimuksen ehtona on, että liikuntasalin koko on vähintään 800 kerrosneliötä ja että sali on jaettavissa kolmeen lohkoon.

Kukin yhdistys on sitoutunut tiettyyn tuntimäärään. Lisäksi ne ottavat lisätunteja, jos ei 499 käyttötuntia vuodessa muuten täyty. Tuntihinta on sama kuin Kerimäen liikuntahallissa.

Äänestyksessä hävisi kaupunginjohtaja Janne Laineen esitys, jonka mukaan suunnitelmat olisi tehty vain pienemmästä salista.

Kysymys liikuntasalin koosta on äänestyttänyt kaupunginhallitusta ja teknistä lautakuntaa alkuvuodesta saakka. Nykyisen alakoulun remontin ja laajennuksen jälkeen samaan kiinteistöön tulee myös yläkoulu. Koulun laajennuksen ja remontin on määrä valmistua vuonna 2023.