Savonlinnalaisvetoisen tutkimuksen professorit eivät innostu robottiverosta — ”Pikemminkin kannattaisi miettiä, että roboteille annettaisiin veroale, jotta saataisiin rakennettua Suomeen teknistä edelläkävijyyttä”

Niina Villman

LUT:n Savonlinnan yksikkö koordinoi neljän yliopiston yhteistä tutkimuskokonaisuutta, jossa haetaan yhteiskunta- ja koulutuspoliittisia keinoja automaation tuomiin haasteisiin vastaamiseksi. Tutkimus on vasta alkamassa, mutta mukana olevat professorit uskovat, että ainakaan robottivero ei niihin keinoihin kuulu.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT)  professori Mikael Collan ja Helsingin yliopiston professori Heikki Hiilamo eivät innostu ajatuksesta, että robotteja ruvettaisiin verottamaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet