Joonas Väkeväinen ilotulittaa taas Miekkoniemellä uutenavuotena — ”Ilotulitteet on jo tilattu”

Ilotulituksen järjestää Joonas Väkeväinen, mutta kaikki halukkaat saavat osallistua kustannuksiin.

Tuija Pauhu

Uudenvuoden ilotulitus on järjestetty asukkaiden voimin Miekkoniemellä jo monena vuonna. 
Uudenvuoden ilotulitus on järjestetty asukkaiden voimin Miekkoniemellä jo monena vuonna. 

Savonlinnassa Miekkoniemellä järjestetään tänäkin vuonna uudenvuoden ilotulitus. Järjestäjä on tälläkin kertaa ammattimies, savonlinnalainen Joonas Väkeväinen.

Ilotulitusnäytöksiä järjestävässä Suomen Ilotulitus -yrityksessä työskentelevä Väkeväinen on järjestänyt Miekkoniemen ilotulituksen jo kuusi kertaa.

Alueen asukkaat ja kaupunkilaiset ovat yhdessä jakaneet ilotulituksen kustannuksia.

— Viime vuonna ammuttiin 1 200 laukausta ja näytös kesti noin 6—7 minuuttia. Vähintään tähän pyritään tänäkin vuonna, hän sanoo.

Viime vuonna Väkeväinen maksoi ilotulituksesta noin 500 euroa omasta pussistaan, rahankeräyksestä huolimatta.

Vaikka harrastus on kallis, Väkeväinen haluaa järjestää näytöksen tänäkin vuonna, silkasta innostuksesta lajiin ja halusta ilahduttaa lapsia.

— Minusta olisi järkevää järjestää yhdessä yksi isompi ilotulitus, kuin että jokainen ostaa kaupasta pieniä paukkuja ja ampuuu niitä eri puolilla kylää. Yhdessä tekemällä saadaan isompi kokonaisuus aikaan.

Nytkin Väkeväinen kutsuu asukkaita ja yrityksiä jakamaan kustannuksia vapaaehtoisen osallistumismaksun kautta. 

— Kustannusten jakamisella saadaan mahdollisimman näyttävä ilotulitus. Mitä enemmän osallistujia, sitä näyttävämpi ja isompi ilotulitus saadaan, hän kannustaa.

— Olen jo ennakkotilannut ilotulitteet. Ne ovat ammattitasoa, eli paljon näyttävämpiä ja isompia, kuin kaupasta saatavat jokamiehen tulitteet, hän lupaa.

Väkeväinen lupaa mukaan tuleville yrityksille mainosnäkyvyyttä esimerkiksi tapahtuman Facebook-ilmoittelussa sekä ilotulituksesta tehtävässä videotallenteessa, joka jaetaan myöhemmin myös sosiaaliseen mediaan.

Ilotulitus pidetään Miekkoniemellä alkuillasta, jotta pienemmätkin lapset jaksavat valvoa ja pääsevät näkemään näytöksen. Tarkempi kellonaika ilmoitetaan myöhemmin.


Ilotulituksen vapaaehtoisen osallistumismaksun voi maksaa tilille FI47 1137 3500 0967 87 / Joonas Väkeväinen. Lähetä Väkeväiselle viesti osallistumisesta ja summa, jolla osallistut, numeroon 050 3805 965 tai email joonas_vakevainen@hotmail.com.

Uutista tarkennettu 3.12.2019 klo 10.32: Kyseessä on vapaaehtoinen osallistumismaksu, ei rahankeräys.

Uusimmat uutiset