Sosterissa ei uusia koronatartuntoja viime viikon jälkeen – "Tartunnanjäljitys käynnistyi välittömästi ja taudin leviäminen saatiin tukahdutettua"

Sosteri suosittelee henkilökohtaisille avustajille visiirin sijaan kirurgista suu-nenäsuojainta.

Petri Vanhanen

Sosterin alueen viimeisin positiivinen koronavirustartunta löydettiin 5. marraskuuta Asemantien päiväkodin työntekijältä. Näyttää siltä, että taudin leviäminen saatiin tukahdutettua.
Sosterin alueen viimeisin positiivinen koronavirustartunta löydettiin 5. marraskuuta Asemantien päiväkodin työntekijältä. Näyttää siltä, että taudin leviäminen saatiin tukahdutettua.

Viimeisin positiivinen koronavirustartunta Sosterin alueella on löydetty 5. marraskuuta, todetaan Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin viikoittaisessa koronavirustilannekuvan tiedotteessa.

Tartunta löydettiin tuolloin päiväkodin työntekijältä. Karanteeniin asetettiin 15 henkilöä.

– Tartunta todettiin 5.11., tartunnanjäljitys käynnistyi välittömästi ja taudin leviäminen saatiin tukahdutettua, Sosterin tiedotteessa sanotaan.

Edellisten kahden viikon aikana Sosterin alueella koronatartuntojen lukumäärä on 17, joista kaksi ulkopaikkakuntalaisilla.

Viikolla 44 Sosterissa otettiin yhteensä 668 testiä. Niistä 2,4 prosenttia oli positiivisia. Viikolla 45 Sosterissa otettiin yhteensä 617 testiä. Testeistä 0,2 prosenttia oli positiivisia.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys on yli 90 prosenttia. Koronaviruksen leviämisvaihe Itä-Savossa on edelleen perustasolla.

Henkilökohtaisten avustajien pitäisi vaihtaa visiiri maskiin

Kasvomaskisuositus alueella on ennallaan, eli käytössä on laajennettu maskisuositus. Uutta on suositus henkilökohtaisille avustajille:

– Sosteri suosittaa, että jatkossa henkilökohtaiset avustajat käyttävät visiirin sijaan kirurgista suu-nenäsuojainta aina avustettavan seurassa sisätiloissa ollessaan, tiedotteessa ohjataan.

Alueellista maskisuositusta arvioidaan seuraavan kerran alueen tautitilanteen mukaan 15. joulukuuta.

Vierailuohje vuodeosastoilla, kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä on ennallaan, eli vierailuja suositellaan harkitsemaan vahvasti. Vierailuohjetta tarkastellaan seuraavan kerran 15. joulukuuta.

Etätyösuositus on voimassa.

Tilannekuva päivitetään joka tiistai, seuraavan kerran tiistaina 17. marraskuuta.