Osuuskauppa Suur-Savo ja Kymen Seudun Osuuskauppa lahjoittavat Xamkille 100 000 euroa

Valtion vastinrahoituksella Xamk tuplaa lahjoitetun summan. Lahjoitusvarat kohdistetaan liiketalouden ja hallinnon alan koulutuksen tukemiseen ja vahvistamiseen.

Raimo Eerola

Osuuskauppa Suur-Savo ja Kymen Seudun Osuuskauppa lahjoittavat Xamkille 100 000 euroa

Osuuskauppa Suur-Savo ja Kymen Seudun Osuuskauppa ovat lahjoittaneet Kakkois-Suomen ammattikorkeakoululle Xamkille 100 000 euroa koulun varainkeruukampanjaan. 

Valtion vastinrahoituksella Xamk tuplaa lahjoitetun summan. Vastinrahassa on kysymys siitä, että valtio laittaa omaa rahaansa ammattikorkeakoulujen keräämien varojen päälle. Tarkoituksena on kehittää ammattikorkeakoulujen omaa rahanhankintaa.

Lahjoitusvarat kohdistetaan liiketalouden ja hallinnon alan koulutuksen tukemiseen ja vahvistamiseen.

— On hienoa, että oman alueemme osuuskaupat osoittavat näin luottamuksensa ammattikorkeakoulumme toimintaan. Teemme kaikkemme, että olemme tämän luottamuksen arvoisia, toteaa Xamkin rehtori ja toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen tiedotteessa.

Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtajan Heikki Hämäläisen mukaan Xamkin tuottama koulutus vastaa elinkeinoelämän tarpeisiin.

— Xamk on vahva toimija Etelä-Savossa. Sen koulutus on korkeatasoista ja vastaa alueen elinkeinoelämän tarpeisiin. Haluamme osaltamme olla entisestään vahvistamassa Etelä-Savon vahvuuksia, Hämäläinen sanoo.