Savonniemen hotellikaava nyt nähtävillä – Katso kaupungin sivuilta myös kolmiulotteinen kuva alueesta

Kaava sallii 5 000 kerrosneliön suuruisen kylpylähotellin sekä ulkoaltaiden rakentamisen uimahallin viereen.

Savonlinnan kaupunki /kaavoitus

Kaupungin verkkosivuilta löytyy kolmiulotteinen kuva kaavaluonnoksen alueesta. Tämä kuva on kuvakaappaus 3D-kuvasta. Uudisrakennusten osalta kuvassa hahmotellaan vain niiden sijoittumista eikä kuva kerro niiden arkkitehtuurista.
Kaupungin verkkosivuilta löytyy kolmiulotteinen kuva kaavaluonnoksen alueesta. Tämä kuva on kuvakaappaus 3D-kuvasta. Uudisrakennusten osalta kuvassa hahmotellaan vain niiden sijoittumista eikä kuva kerro niiden arkkitehtuurista.

Savonniemen asemakaavaluonnos on nyt kaupunkilaisten nähtävillä ja kommentoitavana heinäkuun 3. päivään asti. Luonnokseen voi tutustua kaupungin verkkosivulla sekä kaupungintalon palvelupisteessä.

Kaupunki omistaa kaava-alueen kokonaan.

Kaava sallii 5 000 kerrosneliön suuruisen kylpylähotellin sekä ulkoaltaiden rakentamisen uimahallin viereen. Kaava sallii myös vierasvenelaitureitten sijoittamisen rannoille.

Kaava varautuu myös nykyisen uimahallin purkamiseen ja uuden, suuremman uimahallin rakentamiseen. Kaava ei ota kantaa siihen, olisiko uimahallilla ja kylpylällä sama toimija vai eri toimijat.

Kaupunki selvittelee uimahallipalvelujen ulkoistamisen mahdollisuutta

Linkki kaava-aineistoon on tässä.

Katso tästä kolmiulotteinen havainnekuva kaavasta.

Kaavaluonnoksesta annettujen kommenttien perusteella asemakaava-arkkitehti Pasi Heikkinen muokkaa kaavaehdotuksen, joka myös tulee nähtäville.

Kaavan hyväksymisestä päättää kaupunginvaltuusto, kuten se aina päättää merkittävistä kaavoista.

Kaupungin tavoitteena on, että kaava menisi valtuustoon tämän vuoden aikana.

Savon Mafia suunnittelee 15 miljoonan euron investointia

Kaavoitus käynnistyi Savon Mafia Oy:n ja kaupungin aiesopimuksesta viime kesänä. Yhtiön suunnittelee noin 15 miljoonaa euron investointia, joka tarkoittaisi hotellin ja ulkoilma-altaiden sekä vierasvenesataman ja tapahtuma-alueen rakentamista.

Savon Mafian investointihanke ei koske uimahallia.

Savon Mafia harjoittaa panimoravintolatoimintaa uimahallinniemen vieressä sijaitsevassa ravintola Huvilassa kaupungin vuokralaisena.

Uusi kaava kattaa myös Huvilan alueen. Suojellun päärakennuksen lisäksi kaava sallii Huvilan tontille sadan neliömetrin suuruisen piharakennuksen sekä esiintymislavan.

Kaupungin tavoitteena rantaraitti

Kaupungin tavoitteena on julkisen rantaraitin rakentaminen Savonniemen alueelle sekä avantouintipaikan ja uimarannan kehittäminen.

Kaupunginhallitus esittää kesäkuun 15. päivänä kokoontuvalle valtuustolle, että Savonniemen kevyen liikenteen väylän rakentamiseen varataan miljoona euroa vuosille 2022–2023, jos Savon Mafia Oy:n investointisuunnitelma toteutuu kokonaisuudessaan.

Itärannalla kevyen liikenteen väylä on tarkoitus siirtää nykyisen rantaviivan kohdalle. Siksi uimaranta siirtyisi sijansa verran itään päin.

.

Luetuimmat