Andritzille tilaus sellutehtaalta Kiinasta – Työtä myös Savonlinnaan

Toimitusjohtaja Tuominen: Tehdassuunnitelmia maailmalla on, mutta korona voi vaikuttaa investointipäätöksiin.

Andritz

Andritz toimittaa laitteita sellutehtaalle Kiinan Beihaihin.
Andritz toimittaa laitteita sellutehtaalle Kiinan Beihaihin.

Teknologiakonserni Andritz toimittaa sellunkuivatuksen ja valkolipeälaitoksen teknologiaa ja pääprosessilaitteita Sun Paperin uuteen sellutehdasprojektiin Beihaihin Kiinaan, yhtiö tiedottaa.

Kauppaan kuuluu suuri märkämassajärjestelmä, päiväkapasiteetiltaan yli 10 000 kuution valkolipeälaitos, osa haihduttamosta ja tuhkan uudelleenkiteytysjärjestelmä.

Andritz Oy:n toimitusjohtaja Kari Tuominen kertoo, että valkolipeälaitoksen laitteita tullaan valmistamaan Savonlinnassa. Kaikkiaan tilaus tuo Suomeen noin 20 henkilötyövuotta.

Andritz kertoi viime viikolla laitetoimituksesta Ruotsiin. Tuomisen mukaan koronavirus on toki vaikuttanut kaupantekoon, mutta asiakkaat ovat tehneet investointipäätöksiä vallitsevasta tilanteesta huolimatta.

– Markkinoiden kehittymisen ennustaminen on tällä hetkellä haasteellista. Uusia tehtaita sekä kapasiteetin nostoa olemassa olevilla tehtailla on edelleen suunnitteilla, mutta koronavirustilanne voi vaikuttaa investointipäätöksiin ja toteutusajankohtiin.

Andritzilla on maailmalla hyvin laaja toimipisteverkosto. Matkustamista on vähemmän, mutta myyntityötä tehdään koko ajan aktiivisesti

– Andritz Oy:n henkilöstö tukee paikallisorganisaatioita etäyhteyksien avulla Suomesta.

Beihain laitteet käynnistetään vuoden 2021 lopulla. Valmistuttuaan uuden tehtaan kapasiteetti on yhteensä 3,5 miljoonaa tonnia sellua ja paperia vuodessa.

Andritzilla on maailmanlaajuisesti henkilöstöä noin 28 400 ja toimipaikkoja yli 40 maassa. Suomessa henkilöstöä on noin 1 400. Suomen pääkonttori on Helsingissä ja toimipaikat Kotkassa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Savonlinnassa, Tampereella ja Varkaudessa.

Uusimmat uutiset