SPR Savonlinnan osasto lahjoittaa ruoka-apua tarvitseville

Punaisen Ristin Savonlinnan osasto ja Savonlinnan seurakunta yhdistivät voimansa koronkriisistä kärsivien auttamisessa.

Savonlinnan seurakunta

Ruoka-avustus on pakattu Tokmannin lahjoittamiin ämpäreihin.
Ruoka-avustus on pakattu Tokmannin lahjoittamiin ämpäreihin.

Punaisen Ristin Savonlinna osasto lahjoittaa tuhansien eurojen arvosta ruokaa poikkeustilan koettelemille. Lahjoitukset jaetaan 25 euron arvoisina ruokaerinä. Avun tarvitsijoiden etsimisestä vastaa Savonlinnan seurakunnan diakoniatyö.

Apua tarvitsevat voivat myös itse olla suoraan yhteydessä Savonlinnan seurakunnan diakoniapäivystykseen.

– Diakoniatyöllä on kattava tieto seudullamme avun tarpeessa olevista jo ennestään, mutta työn kautta kohdataan jatkuvasti myös uusia ryhmiä, joille ruoka-apua voidaan suunnata, kertoo Savonlinnan seurakunnan tiedottaja Anna-Kaisa Mannonen.

Lahjoitusvarat ovat osin Punaisen Ristin Savonlinnan osaston omia varoja ja osin LähiTapiolan koko Suomen alueelle myöntämää avustusta.

– Savonlinnassa saatu apu haluttiin kohdentaa ennen kaikkea sellaisille ryhmille, jotka helposti jäävät jo olemassa olevien ja hyvin toimivien avustusmuotojen ulkopuolelle, kuten opiskelijoille, yksin eläville ja esimerkiksi koronakriisin takia äkillisesti lomautetuille tai työttömäksi jääneille, kertoo keräysjohtaja Heli Salkkola Punaisen Ristin Savonlinnan osastosta.

– Meille jäi aiemmin toteutetusta hankkeesta varastoon iso määrä Tokmannin lahjoittamia ämpäreitä ja keksimme pakata ruokatarvikkeet näihin ämpäreihin. Mukana on hyvin säilyviä kuivatuotteita, mutta myös tuoretuotteita, kuten leikkeleitä ja maitotuotteita. Ämpärit ovat elintarvikemuovia ja niitä voi käyttää vesikriisin sattuessa veden säilytykseen. Mukana löytyy ohje myös tähän.

Seuraava jakelu tapahtuu parin viikon päästä.

Savonlinnan seurakunnan diakoniapäivystys ma–pe klo 9–12 puh. 044 555 2579.

Savonlinnan seurakunta

Ruokajakelun toteuttivat spr:n vapaaehtoiset yhteistyössä diakoniatyöntekijöiden kanssa. Kuvassa Mari Järvisalo ja Heli Salkkola.
Ruokajakelun toteuttivat spr:n vapaaehtoiset yhteistyössä diakoniatyöntekijöiden kanssa. Kuvassa Mari Järvisalo ja Heli Salkkola.