Sulkavalaisen päiväkeskus Ilonan vesikaton uusimiseen varattu investointimääräraha ei riitä remonttiin — Sulkavan kunnanhallitus esittää valtuustolle 70 000 euron lisämäärärahan hyväksymistä

Sulkavan kunnanhallitus käsitteli tänään kokouksessaan myös Kasvo-pilottihankkeen kumppanuussopimuksen hyväksymistä.

Päiväkeskus Ilonan vesikaton uusiminen on tarkoitus toteuttaa tämän syksyn aikana. Kuvituskuva.
Päiväkeskus Ilonan vesikaton uusiminen on tarkoitus toteuttaa tämän syksyn aikana. Kuvituskuva.

Sulkavan kunnanhallitus käsitteli tänään kokouksessaan päiväkeskus Ilonan vesikaton uusimista.

Korjaushanke tuli investointilistalle jo vuonna 2017, ja hankkeelle oli varattu vuoden 2019 talousarvioon 100 000 euroa investointimäärärahaa.

Hankintapäätöksen tekemistä hoitava Järvi-Saimaan Palvelut Oy ilmoitti, että investoinnin toteuttamiseksi tarvitaan 60 000 euron lisämääräraha. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle kuitenkin 70 000 euron lisämäärärahan hyväksymistä.

— Alkuperäinen esitys oli virheellinen ja siitä puuttui kuluja, joten määrärahaa piti korottaa. Alkuperäinen summa ei ole riittänyt kohteen remonttiin, vaan tarjoukset ovat olleet suurempia, selvittää Sulkavan kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaisa Ralli.

Asia menee kunnanvaltuuston käsiteltäväksi elokuussa ja remontti on tarkoitus toteuttaa Rallin mukaan tämän syksyn aikana.

Sulkavan kunnanhallitus käsitteli myös Kasvo-pilottihankkeen kumppanuushankkeen hyväksymistä. Kasvo-pilotti on työllistämistä edistävien palveluiden kehittämispilotti, johon Etelä-Savon TE-toimisto ja ely-keskus haluavat mukaan kaikki Etelä-Savon kunnat.

Sulkavan kunnanhallitus hyväksyi hankkeen kumppanuussopimuksen. Kaisa Rallin mukaan Sulkavan kunnan edellytyksenä mukaan lähtemiselle on, että muutkin Etelä-Savon kunnat sitoutuvat hankkeeseen.

— Hanke lähtee liikkeelle vasta, kun kaikki kunnat ovat sitoutuneita siihen, sanoo Sulkavan kunnan vs. kehittämispäällikkö Susanna Issakainen.