Sinisten kansanedustaja Kaj Turunen loikkaa kokoomuksen riveihin

Eduskunnassa kuhisee jälleen. Kokoomus paikkaa Harkimon lähdön savonlinnalaisella toisen kauden kansanedustajalla.

Kai Skyttä

Kaj Turunen siirtyy sinisistä Kokoomukseen.
Kaj Turunen siirtyy sinisistä Kokoomukseen.

Sinisten kansanedustaja Kaj Turunen loikkaa kokoomukseen eduskuntaryhmään.
Kaakkois-Suomen vaalipiiristä valittu savonlinnalainen Turunen kertoi loikasta kokoomuksen eduskuntaryhmän järjestämässä tiedotustilaisuudessa kello 12.

Jo sitä ennen sinisten kansaedustaja ehti twiitata asiasta omalla twitter-tilillään.

Turuselle loikka on toinen tällä vaalikaudella, sillä hän siirtyi perussuomalaisten viime kesän hajaannuksen jälkeen Sinisten eduskuntaryhmään. Hän oli aiemmin perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja.

Toisen kauden kansaedustaja Turunen on 57-vuotias. Ennen poliittista uraansa hän toimi yrittäjänä.

Politiikan kevät eduskunnassa on ollut vilkas, sillä viime viikolla kokoomuksen kansanedustaja Harry Harkimo ilmoitti eroavansa puolueesta ja toimivansa jatkossa perustamansa kansalaisliikkeen kautta.

Sinisten heikko gallupkannatus on jo aiemmin aiheuttanut spekulaatioita puolueen kansanedustajien loikkaamisesta muihin ryhmiin. Turusen loikka voi saada seuraajia ennen kevään 2019 eduskuntavaaleja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet