Kiinalaisten ei ole ilmoitettu vetäytyvän Savonlinnan biodieselinvestoinnista — Helsingin Sanomat, Yleisradio ja Kauppalehti siteeraavat Kouvolan Sanomia virheellisesti

Muut tiedotusvälineet siteerasivat Kouvolan Sanomien kirjoittaneen, että kiinalainen sijoitusrahasto on päättänyt vetäytyä myös Savonlinnan biodieseltehdasinvestoinnista.

Kouvolan Sanomat kirjoitti ensimmäisenä, että kiinalaiset sijoittajat vetäytyvät Kouvolan hankkeesta. Muut tiedotusvälineet väittävät Kouvolan Sanomien kertoneen, että myös Savonlinnan investointi raukeaa.
Kouvolan Sanomat kirjoitti ensimmäisenä, että kiinalaiset sijoittajat vetäytyvät Kouvolan hankkeesta. Muut tiedotusvälineet väittävät Kouvolan Sanomien kertoneen, että myös Savonlinnan investointi raukeaa.

Ainakin Helsingin Sanomat, Yleisradio ja Kauppalehti siteerasivat maanantaina virheellisesti Kouvolan Sanomien juttua, joka käsittelee Kouvolan Myllykosken bioetanolitehdashanketta. Kouvolan Sanomat kertoi maanantaina aamupäivällä verkkosivuillaan, että kiinalaiset sijoittajat ovat vetäytyneet Kouvolan hankkeesta.

Muut tiedotusvälineet siteerasivat Kouvolan Sanomien kirjoittaneen, että kiinalainen sijoitusrahasto on päättänyt vetäytyä myös Savonlinnan biodieseltehdasinvestoinnista. Sellaista Kouvolan Sanomat ei kirjoittanut. Tiistaina ilmestyvään printtilehden juttuun Kouvolan Sanomien toimittaja Janne Rönkkö on kirjoittanut kansanedustaja Kaj Turuselta (uv.) saamansa tiedon, jonka mukaan neuvottelut Savonlinnan investoinneista jatkuvat. Sama tieto on myös Itä-Savon verkkojutussa.

Turunen toteaa, että Myllykosken ja Savonlinnan investoinnit ovat erillisiä.

— Tähän asti niillä suunniteltiin olevan sama suomalaisosapuoli, Suomen Bioetanoli Oy. Nyt suomalainen osapuoli Savonlinnassa vaihtuu.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.