Xamk:n Kuitu3:n toimitilat vihittiin Savonlinnassa — Toiminta on laajentunut merkittävästi seitsemän vuoden aikana

Xamk on saamassa lisää hankerahaa Xamkin ja Luken yhteistyöhön Savonlinnaan.

Soila Puurtinen

Xamk:n Kuitu3:n toimitilat vihittiin Savonlinnassa — Toiminta on laajentunut merkittävästi seitsemän vuoden aikana

Savonlinnassa vihittiin tiistaina käyttöön Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamk:n Kuitu3:n toimitilat. Kuitulaboratorion uusissa tiloissa annetaan Biotuotekniikan ja Puurakentamisen insinöörikoulutusta.

Tiloissa tehdään myös tuotekehitystä. Biotuotetekniikan insinöörikoulutus käynnistettiin teknologiapuistossa viime syksynä.

Kuitu3-hankkeen kustannukset olivat kaikkiaan lähes neljä miljoonaa euroa.
Kuitulaboratorio siirtyi Lappeenrannan teknilliseltä yliopistolta silloiselle Mamkille seitsemän vuotta sitten.

Näiden ammattikorkeakouluvuosien aikana on laboratorion henkilökunnan määrä ja toiminnan volyymi kaksinkertaistunut.

Kuitulaboratorion hankkima ulkoinen tutkimusrahoitus oli jo vuonna 2016 yli kolme miljoonaa euroa.

 Ammattikorkeakoulun aktiivinen hankesalkku on Savonlinnassa tällä hetkellä arvoltaan yli 10 miljoonaa euroa.

- Hallittu riskinotto on kannattanut ammattikorkeakoulun käsissä hyvin, sanoo Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko.

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine kiitti vihkiäisissä Xamkia ja Etelä-Savon maakuntaliittoa erinomaisen hienosta yhteistyöstä teknologiapuiston laajentamisessa.

Kun Mikkelin ammattikorkeakoulun taseylijäämistä neuvoteltiin Mikkelin ja Savonlinnan kesken, niin silloin sovittiin, että Mikkeliin rakennetaan monitoimiareena ja Savonlinnaan teknologiapuiston kolmas laajennus.

— Tämä on hyvä esimerkki hyvin sujuneesta yhteistyöstä Mikkelin, Savonlinnan, maakuntaliiton ja ammattikorkeakoulun kanssa, Laine kiittelee.

Laine muistuttaa, että Savonlinnan teknologiapuisto on kaupungin strateginen kärkihanke.

Teknologiapuistoon on panostettu kymmenen vuoden aikana noin 50 miljoonaa euroa yritysten, ammattikorkeakoulun, maakuntaliiton, ely-keskuksen, Tekesin ja kaupungin panostuksilla.

Lisää hyviä rahoitusuutisia saatiin heti tiistaina

Tiistaina Savonlinnaan saatiin lisää hyviä uutisia, kun Etelä-Savon maakuntaliiton hallitus kertoi päättäneensä puoltaa rahoituksen myöntämistä Savonlinnan Kuitulaboratorion uusiin investointeiihin.

Maakuntahallitus puoltaa 1 053 600 euron tukirahoitusta Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:lle hankkeeseen, joka on saanut nimekseen Puun kasvullisen lisäyksen laboratorio.

Projektin päätavoitteena on suunnitella ja rakennuttaa Savonlinnaan Xamkin ja Luonnonvarakeskuksen (Luke) yhteistyönä uusi laboratoriorakennus puun kasvullisen lisäyksen pilotointilaitteistolle sekä tutkimukselle.

Seuraavaksi Xamkin ja Luken hankehakemus käsitellään vielä Etelä-Savon maakunnan yhteistyöryhmän kokouksessa tämän viikon perjantaina. Kokouksessa rahoituksesta tehdään virallinen päätös.


Kommentoidut