Ruskeaa vettä voi tulla hanasta lähipäivinä Savonlinnassa – Tilanteen selvittelyä jatketaan

Värin pitäisi poistua juoksuttamalla vettä hanasta.

Savonlinnan länsiosissa sijaitsevien kotitalouksien hanoista voi tulla ruskeaa vettä. Se ei ole terveydelle vaarallista.
Savonlinnan länsiosissa sijaitsevien kotitalouksien hanoista voi tulla ruskeaa vettä. Se ei ole terveydelle vaarallista.

Savonlinnan kaupungin vedenjakeluverkostossa on ongelmia, Savonlinnan Vesi tiedottaa.

Ongelma koskee läntistä vedenjakeluverkostoa, johon kuuluvat kaupunginosista Hernemäki, Sortteerinlahti, Laitaatsalmi ja Pihlajaniemi. Alueella on havaittu veden laatuhäiriö torstai-iltana noin kello 18 aikaan.

Vedessä esiintyy verkostosakan aiheuttamaa ruskeaa väriä. Vedenlaatu on osin saatu korjattua verkostoteknisin toimin illan ja yön aikana.

Veden värivirhettä voi kuitenkin ilmetä vielä muuallakin läntisissä kaupungin osissa, jonne sakan värjäämää vettä on voinut levitä. Väri poistuu juoksuttamalla vettä hanasta. Ruskea vesi ei ole terveydelle haitallista.

Savonlinnan vesi ei ole saanut selvitettyä sakan irtoamisen syytä, joten tilanteen selvittelyä ja korjaavia toimia jatketaan. Sakan irtoamisen verkostossa aiheuttaa paineenmuutos, joka voi johtua monesta syystä.

Häiriöilmoituksen voi tehdä työaikana verkostoinsinöörille, puh. 04 44174 811 ja muutoin verkostopäivystykseen, puh. 044 4174 822.