Liisa-myrskyn tuhoja on korjattu pitkin päivää – Sähköt ovat palanneet kaikille Järvi-Suomen Energian asiakkaille Savonlinnan seudulla

Viikonlopulle ennustetun myräkän ja viiveellä ilmaantuvien vikojen varalta Järvi-Suomen Energia jatkaa korotettua korjaushenkilöstön varallaoloa viikonlopun yli.

Kristiina Poutiainen

Liisa-myrsky kaatoi puita laajalti ympäri Suomen.
Liisa-myrsky kaatoi puita laajalti ympäri Suomen.

Liisa-myrskyn jäljiltä Savonlinnan seudulla ei ole enää yksikään talous ilman sähköä. Kaikkiaan Järvi-Suomen Energian alueella sähköttömiä on vajaa 400.

Puuskatuulet aiheuttivat paikoin rajuja tuhoja, ja Järvi-Suomen Energia vaihtoi liudan katkenneita pylväitä.

– Tavoitteena on saada palautettua sähköt kaikille keskijänniteverkon vikojen piirissä oleville tämän päivän aikana, kerrotaan Järvi-Suomen Energian tiedotteessa.

Liisa-myrskyn tuhojen korjaus on loppusuoralla, mutta monilla alueilla vauriot ovat työläitä. Tiedotteen mukaan helikopteripartiosta on ollut suuri apu vianpaikannuksessa, ja korjaajaryhmät ovat vikojen etsinnän sijaan päässeet suoraan korjaustöihin.

Järvi-Suomen Energian lehdistötiedotteen mukaan pahimpia tuhot ovat olleet verkkoalueen länsireunalla ja eniten sähköttömiä asiakkaita on tällä hetkellä vielä Kangasniemen seudulla.

Tavoitteena on saada palautettua sähköt kaikille keskijänniteverkon vikojen piirissä oleville noin 400 taloudelle vielä tämän illan aikana.

Myös pienjänniteverkon vikojen korjaukseen on jo päästy käsiksi. Järvi-Suomen Energia toivoo asiakkailta ilmoituksia, jos sähköt toimivat heikosti tai keskijänniteverkon tilanteen normalisoiduttua sähköt eivät ole palautuneet. – Pienjänniteverkon alueella olevista vioista ei saada yhtä tarkkaa kuvaa kuin keskijänniteverkon häiriöistä. Paikoitellen toimitaan siis asiakkaiden ilmoituksien varassa. Ilmoituksia vikapaikoista voi jättää meille vikailmoituslomakkeella. Häiriökartta osoittaa, mikä on keskijänniteverkon vikatilanne, Järvi-Suomen Energia tiedottaa.

Lauantai-illaksi ennusteet povaavat uutta puuskarintamaa.

– Tuuli alkaa voimistua lauantaina päivällä Savonlinnan seudulla, ja on voimakkaimmillaan ilta kahdeksan ja keskiyön välisenä aikana. Puuskissa tuuli voi yltyä 20 m/s lukemiin, mutta Liisa-myrskyn kaltaista myräkkää ei ole enää luvassa viikonlopulle, sanoo Ilmatieteenlaitoksen päivystävä meteorologi Antti Jylhä-Ollila.

Kovien puuskien johdosta yksittäisiä vikoja voi siis tulla koko verkkoalueella, mutta suurempia vaikutuksia ei ole Jylhä-Ollilan mukaan odotettavissa.

Järvi-Suomen Energian asentajavarallaoloa on kuitenkin lisätty viikonlopuksi koko verkkoalueella. Myös käyttökeskus on kohotetussa valmiudessa viikonlopun yli ja asiakaspalvelu on varautunut tavanomaista vilkkaampaan viikonloppuun.

Juttua päivitetty 20.11. klo 20.37: Juttuun lisätty päivystävän meteorologin kommentti.