SDP:n ministereitä tavattavissa keskiviikkoaamuna Savonlinnan torilla — Kesäkokouksessa valmistaudutaan budjettiriiheen ja käydään keskustelua Savonlinnan ajankohtaisista asioista

SDP:n eduskuntaryhmän työvaliokunnan, ministeriryhmän ja puoluejohdon kesäkokous pidetään Varkaudessa ja Savonlinnassa 27.–28.8. Keskiviikkoaamuna ministerit ovat kaiken kansan tavattavissa Savonlinnan torilla.

Soila Puurtinen

Pääministeri Antti Rinne saapuu jälleen ensi viikolla Savonlinnaan. Viimeksi hän vieraili Savonlinnassa 3. elokuuta, jolloin hän oli kansan jututettavana kahvila Saimassa.
Pääministeri Antti Rinne saapuu jälleen ensi viikolla Savonlinnaan. Viimeksi hän vieraili Savonlinnassa 3. elokuuta, jolloin hän oli kansan jututettavana kahvila Saimassa.

SDP:n eduskuntaryhmän työvaliokunta, puolueen kaikki ministerit sekä puoluejohto kokoontuvat huomenna keskiviikkona 28. elokuuta Savonlinnaan. Kaikkiaan kokoukseen osallistuu noin 60 ihmistä, mukaan lukien erityisavustajat ja muu puoluetoimiston väki.

Päivä alkaa keskiviikkona aamutorilla kello 8–9 Savonlinnan torilla. Yleisötilaisuudessa paikalla ovat ainakin pääministeri Antti Rinne, eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja työvaliokunnan puheenjohtaja Antti Lindtman, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin ja eurooppaministeri Tytti Tuppurainen.

— Samaan aikaan jotkut ministerit ovat työpaikkavierailuilla, joten ihan kaikki eivät ole paikalla, mutta yli puolet kuitenkin. Lisäksi paikalla on kansanedustajia sekä avustajia, kertoo eduskuntaryhmän poliittinen avustaja, savonlinnalainen Ritva Suomalainen.

Torikahville pääministerin kanssa

Tilaisuus on luonteeltaan vapaamuotoinen aamutori torikahvien äärellä. Ohjelmassa on pääministerin lyhyt puheenvuoro, jonka jälkeen yleisö voi jututtaa paikalla olevia ministereitä ja kansanedustajia henkilökohtaisesti.

— Toivon, että kaupunkilaiset tulisivat nauttimaan aamukahvia meidän ryhmän edustajien kanssa ja toisivat terveisiä, mitkä asiat koetaan tarpeellisiksi ja välttämättömiksi tämän vaalikauden aikana, Suomalainen kehottaa.

Kesäkokouksessaan ryhmä muun muassa valmistautuu budjettiriiheen ja käy läpi muita ajankohtaisia asioita.

Ministerit tapaavat myös kaupungin edustajistoa.

— Kaupunginjohtajaa tavataan useammassakin käänteessä ja tiistain kokouksessa mukana on myöskin hallituksen ja valtuuston puheenjohtajistoa, jolloin käydään Savonlinnan kannalta tärkeät keskustelut ministereiden ja puoluejohdon kanssa, Suomalainen kertoo.

"Savonlinnaa ei olla unohtamassa"

Suomalaisen mukaan käsiteltävät asiat riippuvat siitä, mitä tuolloin on päällimmäisenä kansan huulilla.

Savonlinna valikoitui Suomalaisen mukaan kokouksen pitopaikaksi muun muassa siksi, että Savonlinna on saanut kokea epäoikeudenmukaisuutta.

— Tulemalla paikan päälle halutaan viestittää sitä, ettei Savonlinnaa olla unohtamassa. On älyttömän hienoa näin savonlinnalaisena, että meidän puolueessa ollaan tämän asian suhteen tosissaan eikä haluta hylätä tätä seutua, Suomalainen sanoo.

— Syksyn ratkaisut ovat valtavan isoja asioita Savonlinnan kannalta, esimerkiksi millaisia koulutuspaikkoja tänne tulee ja minkä verran.

Uusimmat uutiset