UPM kouluttaa taas uusia vanerialan ammattilaisia Savonlinnan tehtaalleen!

Tavoitteena löytää reilut 10 työntekijää eläköityvien tilalle. Haku päättyy 22. elokuuta. Haastattelut syyskuussa. Koulutus alkaa lokakuussa.

UPM:n Savonlinnan vaneritehtaalla rekrytoidaan taas uusia työntekijöitä koulutuksen kautta. Lokakuussa alkavaan oppisopimuskoulutukseen haetaan yli kymmentä uutta työssäoppijaa.
UPM:n Savonlinnan vaneritehtaalla rekrytoidaan taas uusia työntekijöitä koulutuksen kautta. Lokakuussa alkavaan oppisopimuskoulutukseen haetaan yli kymmentä uutta työssäoppijaa.

UPM Plywood kouluttaa toistakymmentä vaneriammattilaista Savonlinnan vaneritehtaalleen. Haku on parhaillaan käynnissä ja jatkuu 22. elokuuta saakka.

— Tavoitteena on saada uusia vakituisia työntekijöitä lähivuosina eläkkeelle jäävien tilalle, kertoo tuotantopäällikkö Pauli Karjalainen UPM:n Savonlinnan vaneritehtaalta.

Edellisen kerran Savonlinnan vaneritehtaalle rekrytoitiin uusia työntekijöitä koulutuksen kautta keväällä 2017.

Kouluttajina UPM:n omat asiantuntijat

UPM rekrytoi koulutettavia myös muille vaneritehtailleen Mikkelin Pellokseen, Kouvolan Kalsoon sekä Joensuuhun. Tavoitteena on löytää kaikkiaan 30 koulutettavaa kaksivuotiseen levyalan ammattitutkintoon  tähtäävään oppisopimuskoulutukseen.

Koulutuskumppanina toimii Savonlinnassa Samiedu. Kouluttajina toimivat UPM:n omat asiantuntijat ja ulkopuoliset koulutuksen ammattilaiset. Koulutusohjelmat koostuvat käytännön työharjoittelusta sekä teoriaopinnoista.

Hakemuksen voi jättää täältä.

Mari Koukkula

UPM:ssa vaneria pidetään tulevaisuuden tuotteena. Uusiutuvien materiaalien kasvava kysyntä heijastuu suoraan Savonlinnan tehtaalle.

Työstä saa palkkaa ja koulutuksesta päivärahaa

Noin kaksi vuotta kestävässä oppisopimusohjelmassa osallistujat kasvavat vaneriprosessin moniosaajaksi ja pääsevät työskentelemään tehtaan erilaisissa tuotantotehtävissä. Samalla suoritetaan levyalan ammattitutkinto.

Koulutusohjelmaan osallistuville tehdään koulutuksen ajaksi määräaikainen työsopimus, jonka ajalta maksetaan palkkaa ja koulutuksen ajalta koulutuspäivärahaa.

Koulutusohjelman päättymisen jälkeen työsuhteen jatkomahdollisuuksia arvioidaan yksilöllisesti.

Ammatillinen pohjakoulutus vaaditaan

Koulutukseen etsitään aktiivisia, täysi-ikäisiä henkilöitä, joilla on positiivinen asenne ja halua oman ammattitaidon kehittämiseen. Oma-aloitteisuus, vastuunottaminen ja kyky tehdä päätöksiä vaihtuvissa tilanteissa ovat ominaisuuksia, joita työssä tarvitaan tiimityötaitojen lisäksi. 

Koulutukseen valitulla tulisi olla ammatillinen peruskoulutus. Alan työkokemus ei ole välttämätön, mutta aiempi muutaman vuoden työkokemus mekaanisen puuteollisuuden tehtävistä katsotaan eduksi.

Vanerityöntekijän työtehtävät ovat kolmivuorotyötä ja töitä tehdään säännöllisesti myös viikonloppuisin. Sujuvan suomen kielen taidon lisäksi englannin kielen perustaidot ovat tarpeen.

Rekrytointi etenee niin, että haun päätyttyä 22. 8. tehdään syyskuun aikana esivalinnat ja haastattelut, joiden perusteella valitaan koulutukseen sopivat henkilöt. Koulutus alkaa lokakuussa.

Puuta rahdataan Savonlinnan vaneritehtaalle seudun metsistä. Sama puu ajetaan tehtaalta pois huonekaluteollisuudessa, rakentamisessa sekä kuljetusvälineteollisuudessa käytettävänä vanerina.

Vanerin kysyntä on kovassa kasvussa

UPM on Euroopan johtava vanerinvalmistaja, ja uusiutuvien materiaalien kasvava kysyntä näkyy myös Kaakkois-Suomen tehtailla. WISA-vanerin ja -viilun kysyntä kasvaa niin rakentamisessa kuin kuljetusvälineteollisuudessa.

Vaneritehtailla valmistetaan myös lämpömuovattavaa puulevyä huonekaluihin ja valmistavaan teollisuuteen.

UPM:n vaneriliiketoiminnan liikevaihto oli noin 484 miljoonaa euroa vuonna 2017 ja sen palveluksessa on noin 2 400 henkilöä, joista 1 500 Suomessa.

Vaneri- ja viilutehtaat sijaitsevat Jyväskylässä, Joensuussa, Savonlinnassa, Mikkelissä ja Kouvolassa. Lisäksi yhtiöllä on vaneritehtaat Venäjällä ja Virossa.

Uusimmat uutiset