Jouluvalot syttyvät Savonlinnassa perjantai-iltana — Joulunavaus näkyy ja kuuluu perjantaista sunnuntaihin

”Toivottavasti mahdollisimman moni yritys maksaa kannatusmaksun, ja valot voivat olla tällä kertaa hieman pitempäänkin valaisemassa Savonlinnan pimeää aikaa.”

Soila Puurtinen

Vuosi sitten marraskuun viimeisenä viikonloppuna oli aika kivasti jo luntakin. Keli oli kyllä märempi, tänä vuonna jouluvaloja pääsee ihailemaan kuivin jaloin pikkupakkasessa.
Vuosi sitten marraskuun viimeisenä viikonloppuna oli aika kivasti jo luntakin. Keli oli kyllä märempi, tänä vuonna jouluvaloja pääsee ihailemaan kuivin jaloin pikkupakkasessa.

Savonlinnassa avataan joulu näyttävästi tulevana viikonloppuna. Olavinkadun jouluvalot syttyvät perjantai-iltana kello 17 valaisemaan pimeää marraskuuta.

Savonlinnan Kaupunkikeskustan Kehittämisyhdistys Sakke ry on tutusti jouluvalojen organisoija. Kustannuksista, sähköistä, asennuksesta ja huollosta Sakke lähettää kaupungin yrityksille vapaaehtoisen kannatusmaksulaskun. Suurusluokkia on kymmenen yritysten koon mukaan. Yleensä myös kaupunki on osallistunut kustannuksiin osaltaan.

Valojen ylläpidon pituus määräytynee osittain sen mukaan, miten Sakke ry saa yrityksiltä tukea.

— Toivottavasti mahdollisimman moni yritys maksaa kannatusmaksun, ja valot voivat olla tällä kertaa hieman pitempäänkin valaisemassa Savonlinnan pimeää aikaa, toivoo Sakke ry:n toiminnanjohtaja Niina Härkönen.

Paljon nähtävää ja koettavaa mukavassa säässä

Joulunavaus tarjoaa perjantaista sunnuntaihin paljon nähtävää ja koettavaa. Myös pirteä pakkassää näyttäisi suosivan jouluvilinään tutustujia. Sääennusteen perusteella pääsee tällä kertaa Olavinkatua tai Linnankatua kävelemään kuivin jaloin.

Savonlinnan keskustassa on kauppojen tarjonnan lisäksi perjantai-iltana viikonlopun kestävän tonttuleirin alkaminen Setlementtitalolla. Lisäksi iltaa mahtuu paljon kulttuuritarjontaa.

Joululahjaksi voisi hankkia myös helposti paikallista taidetta. Vanhassa kirjastossa Nälkälinnanmäellä on jo perjantaina puolestapäivästä alkaen luvassa Taidetuuletus klo 12–19. Ars Nova ry:n jäsenet myyvät taidetta.

Perjantaina joulutunnelmaan pääsee myös Punkaharjulla, jossa avataan jouluraitti klo 17-20. Monessa paikassa tapahtuu tuossa välissä. Torilla on musiikkiesityksiä, yhteislaulua, talutusratsastusta sekä markkinat. Ohjelmaa on myös Kuusitien liikekeskuksessa, Punkaharjutalolla, Harjun Kirppiksellä, Helluntaiseurakunnan talossa, Taikojen talossa, Rakennuspasit rakennuksessa sekä nuorten ilta seurakuntatalolla.

Varsinainen rytinä Savonlinnan keskustassa on vuorossa lauantaina. Olavinkadulla liikkuvat joulupukki ja tontut läpi päivän. Toritapahtumia ja myyjäisiä on muun muassa linja-autoasemalla ja Linnalasalissa. Silvolan kylätalolla on joulutapahtuma Kerimäellä.

Joulupukki ja tontut kiertävä Savonlinnan keskustassa seuraavalla aikataululla. Kello 11.30–12.30 Sokos, kello 13–14 linja-autoasema, kello 14–15 Olavinkadulla ja kello 15–16 Citymarket.

Savonlinnan Wanhan kaupungin joulutapahtuma alkavat myös jo aamuvarhain. Linnankadulla ja Riihisaaressa on luvassa paljon nähtävää, koettavaa, haistettavaa ja maistettavaa pitkin päivää.

Soila Puurtinen

Punkaharjulla oli vuosi sitten joulupukki ja ponipori lasten ilona. Joulupukki ja tontut ovat näkyvässä osassa myös tänä vuonna Savonlinnan joulunavausta.

Lauantaina Savonlinnassa ja lähiseuduilla on myös tarjolla paljon kulttuuritarjontaa teatterista musiikkiin ja kynttiläuintiin Kruunupuistossa.

Iltapäivällä M/S Elviira lähtee jouluristeilylle. Mukana joulupukki ja tontut.

M/S Elviiralta tarkistetaan miltä näyttävät vesiltä käsin joulupukin kakkosasunto Olavinlinna ja Tallisaaren uudet valot. Ohjelmassa joululauluja, kerrotaan SAKKE ry:n tiedotteessa. Risteily on maksullinen.

Risteily lähtee matkustajasatamasta klo 16 ja kyytiin voi nousta myös yhdessä joulupukin ja tonttujen kanssa K-Citymarketin laiturista noin klo 16.15. Risteilyn hinta 15 euroa aikuisilta, 7 euroa lapsilta. Sisältää glögiä ja piparia.

Riihisaaren museoon vapaa pääsy viikonloppuna

Wanhassa Savonlinnassa eli Linnankadun, Olavinlinnan ja Riihisaaren maisemissa on lauantaina sekä sunnuntaina paljon ohjelmaa.

Riihisaaren maakuntamuseossa avataan Nukkemuseo Suruttoman Joulu-iloa -näyttely. Luvassa on muun muassa askartelua, nukketeatteri- ja runoesityksiä sekä jouluisia yhteislauluja. Pihalla on jouluista ostettavaa paikallisilta myyjiltä. Riihisaareen on vapaa pääsy lauantaina ja sunnuntaina.

Savon Saukot osallistuu Riihisaaren joulunavaukseen pitämällä partioravintolaa Riihisaaressa. Tempaukseen on panostettu tänä vuonna erityisen paljon. Tukea toteuttamiseen on saatu lippukunnan etäjäseniltä eli Savonlinnan ulkopuolella asuvilta entisiltä Saukoilta.

Savon Saukkojen partioravintola Riihisaaressa lauantaina 24.11. kello 10—17.

Juttua täsmennetty kello 15.10. Sähkökustannuksia ei vielä ole sovittu kenenkään kanssa.

Luetuimmat