Verhoomo-kahvilan yrittäjä: ”On nouseva trendi, että ihmiset haluavat itse kokeilla ja tehdä”

Verhoomo-kahvila Taika yhdistää kahvittelun, sisustuksen ja verhoomo Akantin.

Tuija Pauhu

Verhoomo-kahvila Taika on sisustettu näyttävästi. - Melkein kaikki täällä on myös myytävänä, kertovat yrittäjät Rauno Koitermaa ja Jaana Lundberg.
Verhoomo-kahvila Taika on sisustettu näyttävästi. - Melkein kaikki täällä on myös myytävänä, kertovat yrittäjät Rauno Koitermaa ja Jaana Lundberg.

Savonlinnan Satamakadulle tammikuussa avattu verhoomo-kahvila Taika yhdistää sujuvasti erilaisia toimintoja: kahvilan lisäksi tarjolla on sisustustuotteita sekä verhoomopalvelu.

Yrittäjäpariskunta Jaana Lundberg, 49, ja Rauno Koitermaa, 52, testasivat verhoomo-kahvila-konseptia jo viime kesänä Punkaharjulla, alkukesällä ostamassaan pappilassa.

— Viime kesä pappilassa oli huippukiva, asiakkaita kävi paljon. Talviaika on Punkaharjulla kuitenkin hiljaista, ja ajattelimme kokeilla Savonlinnaa. Aika hiljaistahan täälläkin on talvella, mutta toivotaan, että kesällä asiakkaita tulisi paljon, Lundberg sanoo.

Liikkeessä on myytävänä muun muassa tapetteja, kalkkimaaleja, vahoja ja vetimiä, sisustuskankaita sekä valaisimia.

— On nouseva trendi, että ihmiset haluavat itse kokeilla ja tehdä. Esimerkiksi kalkkimaali on nyt huipputuote, josta ollaan tosi paljon kiinnostuneita.

Lundberg on verhoilija, joka on erikoistunut vanhoihin, antiikkisiin huonekaluihin — myös niiden pintakäsittelyyn.

— Maalaan, ootraan ja lakkaan vanhoja kalusteita. Lisäksi ostamme ja myymme vanhoja kalusteita. Verhoiluja teen myös julkisiin tiloihin ja veneisiin.

Koitermaa on ravintola-alan yrittäjä ja huolehtii kahvilapuolesta leivonnaisineen.

Verhoomo-kahvila Taika on avoinna tiistaista perjantaihin kello 11—17, lauantaisin kello11—15 ja sunnuntaisin kello 12—16.

Seija Gustavsson

Osallistu keskusteluun

Itä-Savo