Mikä on sinun veteen liittyvä muistosi? — Savonlinnan pääkirjastoon voi mennä tänään kertomaan omia vesitarinoita

Vesj´kansa -hankkeen koordinaattori Kira Boesen odottaa innolla ihmisten tarinoita ja muistoja pääkirjastossa.

Tuija Pauhu

Savonlinnan seudun asukkailla on paljon tietoa ja muistoja liittyen veteen, sillä täällä jos missä asutaan vesistöjen ympäröimänä. Nyt näitä tarinoita halutaan kerätä yhteen.
Savonlinnan seudun asukkailla on paljon tietoa ja muistoja liittyen veteen, sillä täällä jos missä asutaan vesistöjen ympäröimänä. Nyt näitä tarinoita halutaan kerätä yhteen.

Savonlinnan pääkirjasto Joelissa voi tänään käydä kertomassa oman veteen liittyvän tarinansa.

Vesj´kansa -hankkeen koordinaattori Kira Boesen on pääkirjasto Joelissa paikalla keräämässä savonlinnalaisilta veteen ja veden äärellä asumiseen liittyviä tarinoita.

— Tällä kertaa minä kuuntelen, ja odotankin innolla ihmisten tarinoita, Kira Boesen kannustaa.

— Mikä on sinun veteen liittyvä muistosi? Millaisia veteen liittyviä tarinoita kuuluu sinun sukusi ja perheesi muistoihin? Mitä vesj´kansalaisuus merkitsee sinulle?

Savonlinnassa on tänä syksynä käynnistynyt Vesj´kansa -hanke, jonka päätavoitteena on vahvistaa Säämingin alueen asukkaiden vesj´kansa -identiteettiä.

Keruupäivän jälkeen tarinoita voi jättää kirjeenä pääkirjasto Joelissa olevaan Tarinakirjelaatikkoon, joka on esillä joulukuun loppuun saakka tai ottamalla suoraan yhteyttä Kiraan.

Tapahtumapäivänä Joelissa on myös esillä Savonlinnan pääkirjaston, lähinnä kotiseutukokoelmista koottua, aiheeseen liittyvää kirjallisuutta. Tapahtumapäivän yhteistyökumppanina ovat Savonlinnan kulttuuritoimi ja pääkirjasto Joeli.

Sääminki-Seuran Vesj´kansa -hanke kuuluu Asukasloikan hankeperheeseen. Tarinapäivä toimii starttina laajemmalle aineettoman kulttuuriperinnön haastattelu- ja dokumentointityölle, joka toteutuu keväällä 2020.

Vesj´kansan muihin tavoitteisiin kuuluu mm. veteen ja luontoon liittyvän viisausperinnön vaaliminen ja palauttaminen sekä teemaan liittyvät palvelut ja tuotteet, jotka vahvistavat mielen, sielun ja ruumiin hyvinvointia ja palauttavat osallistujien luontoyhteyttä.

Käy kertomassa veteen liittyvä tarinasi pääkirjasto Joeliin maanantaina 2.12. klo 10—18. Tarinoita odottaa Kira Boesen.