Olavinkadun lippuautomaatit käyttöön ensi viikolla — Katujen asvaltointia tehdään Savonlinnassa normaaliin tapaan kesän aikana  

Ensimmäistä lippuautomaattia asennettiin tiistaina Sokosta vastapäätä Olavinkadun etelälaidalle.  

Tuija Pauhu

Olavinkadun lippuautomaatin pohjatöitä tekivät tiistaina paahtavassa helteessä Savonpirkan Minna Porola (kyykyssä), Kati Malkki ja Timo Tiilikainen (kuski).
Olavinkadun lippuautomaatin pohjatöitä tekivät tiistaina paahtavassa helteessä Savonpirkan Minna Porola (kyykyssä), Kati Malkki ja Timo Tiilikainen (kuski).

Olavinkadun länsipään remontoidulle osuudella Sokoksen ja Kirkkokadun välillä alkaa maksullinen pysäköinti ehkä jo ensi viikolla.

Ensimmäistä lippuautomaattia asennettiin tiistaina Sokosta vastapäätä Olavinkadun etelälaidalle. Toinen pysäköintimaksuja ottava automaatti tulee Yliopiston Apteekin kohdalle.

— Jos juurrutustyö etenee aikataulussa, ensi viikolla automaatit tulevat käyttöön, sanoo kunnossapitomestari Panu Pankakari Savonlinnan kaupungilta.

Kirkkokadun risteyksen kohdalle on hahmoteltu ajoratamaalauksia helpottamaan kääntymistä vilkkaassa risteyksessä.

Tuija Pauhu

Olavinkadun ja Kirkkokadun risteykseen on hahmoteltu ryhmityskaistojen viivat. Varsinaiset viivat maalataan kesän alkupuolella.

Pankakarin mukaan kunnossapidon tekemien katkoviivahahmotelmien idea on opettaa autoilijat käyttämään ryhmityskaistoja.

— Lopulliset ajoratamerkinnät maalataan Olavinkadun ja Kirkkokadun risteykseen todennäköisesti kesäkuussa, Pankakari arvioi.

Savonlinnan seudut tiet ovat melko karmeassa kunnossa hankalan talven jäljiltä.

Ely-keskus julkisti maanantaina kesän 2018 korjauslistan, missä Itä-Suomessa tehdään uutta päällystettä tulevana kesänä.

Tuo päällystöiden työlista ei saanut taputuksia seutukunnalta. Nimittäin alueen teille on luvassa kokonaan uutta asvalttia vain Kyrönsalmen siltojen kulmilla valtion piikkiin.

Tilanne on katuverkon osalta parempi. Pankakari sanoo, että kaupungin kunnossapidolla on 450 000 euron budjetti uuden asvaltin vetämiseen.

Alkukesän aikana uutta pintaa on luvassa keskustan kriittisimmille katuosuuksille vanhaan malliin.

Alkukesän aikana uutta pintaa on luvassa keskustan kriittisimmille katuosuuksille vanhaan malliin.

— YIT aloittaa käsittääkseni kesän asvaltointityöt alueella ely-keskuksen työnä Ruislahden kulmilla, jonka jälkeen he siirtyvät katuverkolle.

Tulliportinkadun ja Talvisalonkadun risteyksessä on remontin jäljiltä sellainen kuoppa edelleen, että toimitukseen kuuluneen palautteen perusteella hampaiden paikat ovat vaarassa irrota, kun ajaa sallittua nopeutta.

Pankakari lupailee, että ongelmakohta saadaan vielä toukokuussa tasoitettua.

— Alueella on alkanut jo viime syksyisen putkiremontin jäljiltä kunnostustyöt. Toiveenamme on, että on valmis tämän kuun loppuun mennessä.

Olavinkadun järjestelyt

Pysäköinti muuttuu kesäajaksi maksulliseksi Olavinkadulla Sokoksen ja Kirkkokadun välillä.

Uusia lippuautomaatteja asennetaan tällä viikolla ja käyttöön ne ehtinevät ensi viikolla.

Tuija Pauhu

Olavinkadun remontti jatkuu kaivuutöillä. Nyt on ehditty jo lähemmäs Pitkääsiltaa.

Olavinkadun ja Kirkkokadun risteykseen on jo hahmoteltu ryhmityskaistat.

Varsinaiset ryhmityskaistojen merkinnät maalataan alkukesän aikana.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet