Xamk kasvatti hakijamääräänsä – Savonlinnan kampuksen suosituimmat alat olivat uusi sosionomikoulutus ja fysioterapeutti

Tuija Pauhu

Ammattikorkeakoulujen kevään valintakokeista päätetään kahden viikon kuluessa.
Ammattikorkeakoulujen kevään valintakokeista päätetään kahden viikon kuluessa.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun hakijamäärät kasvoivat kevään yhteishaussa huimasti viime vuodesta, Xamk kertoo tiedotteessa.

Savonlinnan kampuksella suosituimmat koulutukset olivat uusi kouluhyvinvoinnin ja kuraattorityön sosionomikoulutus sekä fysioterapeutti.

Molempiin oli kolme ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti.

Turvallisuusalan tradenomikoulutukseen, joka on myös uutta Savonlinnassa, oli 2,78 hakijaa jokaista aloituspaikkaa kohti.

Xamk kasvatti Suomen ammattikorkeakouluista eniten ensisijaisten hakijoiden määrää.

Kolmen kärjessä tietojenkäsittely, peliala ja ensihoito

Xamkilla oli kevään yhteishauissa 68 hakukohdetta, joista 16 ylempään amk-tutkintoon johtavaa koulutusta. Aloituspaikkoja oli 1 938, lähes yhdeksän prosenttia viime vuotta enemmän.

Koko Xamkin suosituin koulutus oli täysin verkossa opetettava tietojenkäsittely, johon ensisijaisia hakijoita aloituspaikkaa kohden oli 12,75. Kouvolan peliala (9,8) oli toiseksi suosituin ja kolmantena Kotkassa opiskeltava ensihoitajakoulutus, johon hakijoita oli 9,49 aloituspaikkaa kohti.

Myös sosionomikoulutukset keräsivät hyvin hakijoita.

Ylempään amk-tutkintoon johtavista koulutuksista hakijoita kiinnostivat eniten palvelumuotoilu, kyberturvallisuus ja projekti- ja myyntijohtaminen.

Luvuissa ovat mukana kevään ensimmäinen yhteishaku englanninkielisiin koulutuksiin 8.–22.1. ja toinen yhteishaku suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin 18.3.–1.4.

Xamk tiedotti keskiviikkona, että AMK-valintakokeista tehdään valtakunnallinen päätös kahden viikon aikana. Valintakokeet on suunniteltu pidettäväksi kesäkuun alussa.

Mahdolliset lisähaut vapaaksi jääneille paikoille järjestetään 3.–6. elokuuta.

Kommentoidut