Savonlinnan aikuislukiossa opiskelu on joustavaa ja yksilöllistä — Valtakunnallisessa aikuislukiovertailussa Savonlinna oli viime keväänä paras

Savonlinna kuuluu niihin harveneviin kaupunkeihin, jossa on vielä oma aikuislukio.

Savonlinnan aikuislukiossa opiskelu on joustavaa ja yksilöllistä. Lukion tarjoamia verkkokursseja opiskellaan ympäri Suomea.
Savonlinnan aikuislukiossa opiskelu on joustavaa ja yksilöllistä. Lukion tarjoamia verkkokursseja opiskellaan ympäri Suomea.

Savonlinnan aikuislukiossa voi täydentää keskeneräisiä lukio-opintoja, opiskella yksittäisiä lukiokursseja tai suorittaa koko ylioppilastutkinnon.

Aikuislukio ei ole enää kaikkien kaupunkien automaattisesti tarjoama palvelu asukkailleen eikä kaikissa Savonlinnaa suuremmissakaan kaupungeissa ole enää aikuislukiota.

Joissakin kaupungeissa aikuislukio on tarjolla ainoastaan etälukion muodossa. Savonlinnassa sen sijaan aikuislukio tarjoaa sekä lähiopetusta että itsenäistä opiskelua. Savonlinnan aikuislukio tarjoaa myös monipuolisen valikoiman laadukkaita verkkokursseja, joita opiskellaan ympäri Suomea.

Savonlinnan aikuislukion opetuksen korkeasta tasosta kertoo Ylen keväällä 2018 laatima lukiovertailu, jossa Savonlinnan aikuislukio nousi ykkössijalle ylioppilastuloksissa kaikista Suomen 36 aikuislukiosta tai aikuislinjasta.

Uusien opiskelijoiden ilmoittautuminen on ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona 14.—15. elokuuta klo 15—18.

Kaikkien 404 lukion vertailussa sijoitus oli 78:s. Yle laati vertailun Ylioppilastutkintolautakunnan julkaisemien tietojen pohjalta.
— Yleensä aikuislukiot ovat lukiovertailuissa olleet häntäpäässä, koska ylioppilaaksi kirjoittaneiden lukumäärä on varsin pieni. Pienten opiskelijaryhmien hyvä puoli onkin se, että opettajilla on paremmat mahdollisuudet huomioida erilaiset opiskelijat ja ohjata opiskelua, Savonlinnan aikuislukion apulaisrehtori Jani Repo kertoo.

Uusien opiskelijoiden ilmoittautuminen lukuvuoden 2018—2019 opintoihin on ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona 14.—15. elokuuta klo 15—18. Ilmoittautumisia otetaan vastaan myös aiemmin ja kesken lukuvuotta. Ilmoittautujalla pitää olla mukana todistukset aiemmista opinnoista.

Lukioon voi hakea, jos on suorittanut perusopetuksen tai vastaavan koulutuksen. Ulkomaisella todistuksella haettaessa, lukio arvioi edellytykset suoriutua opinnoista. Suomen kielen taitotasotesti maahanmuuttajille järjestetään Savonlinnan aikuislukiossa maanantaina 20. elokuuta.

Uusien opiskelijoiden perehdyttämistilaisuus järjestetään tiistaina 21. elokuuta kello 18. Opiskelu aikuislukiossa on ilmaista.