Tiistaina katsotaan, miten asiat ovat Punkaharjulla edistyneet — Kumppanuuspöytä kokoontuu etsimään uusia ideoita ja jalostamaan entisiä

Tarkoituksena on kerätä uusia, konkreettisia ideoita alueen kehittämiseksi ja jalostaa eteenpäin muun muassa Sumpunlahden käyttöä.

Tuija Pauhu

Punkaharjun kumppanuuspöydän puheenjohtaja Terho Kaskinen toivottaa tervetulleeksi etenkin konkreettiset esitykset, joilla Punkaharjun elinvoimaa voidaan kehittää.
Punkaharjun kumppanuuspöydän puheenjohtaja Terho Kaskinen toivottaa tervetulleeksi etenkin konkreettiset esitykset, joilla Punkaharjun elinvoimaa voidaan kehittää.

Syksyn alueellisten kumppanuuspöytien sarjassa on tiistaina vuorossa Punkaharju.

Kumppanuuspöydät ovat avoimia kaikille alueen asukkaille, yhdistyksille, yrityksille ja muille toimijoille. Savonlinnan lähidemokratiamallin mukaisesti kuka tahansa voi kumppanuuspöydässä tehdä ehdotuksia tai aloitteita, joita toivoisi edistettävän kaupungin päätöksenteossa.

Punkaharjun kumppanuuspöydän puheenjohtaja Terho Kaskinen toivottaa tervetulleeksi etenkin konkreettiset esitykset, joilla Punkaharjun elinvoimaa voidaan kehittää.

— Esimerkiksi matkailun kehittämiseen liittyvät konkreettiset esitykset ovat tervetulleita, Kaskinen sanoo.

Koska kumppanuuspöytäkierros on jo kertaalleen käyty keväällä, syksyn tilaisuudessa jalostetaan edelleen aiemmin alulle laitettuja ideoita.

Esimerkiksi matkailun kehittämiseen liittyvät konkreettiset esitykset ovat tervetulleita. — Terho Kaskinen

Esimerkiksi Sumpunlahtea kaupungin metsurit ovat jo käyneet raivaamassa, kuten keväällä pyydettiin. Ideana on, että Vaahersalon kylä ottaisi alueen jatkossa hoitaakseen.

— Nyt voidaan keskustella, millaista toimintaa sinne halutaan. Mielestäni se soisi mainiosti esimerkiksi kanoottiretkien määränpääksi tai retkiluistelijoitten levähdyspaikaksi, Kaskinen sanoo.

Iso ja avoin kysymys on Punkaharjutalon eli entisen kunnantalon käyttö tuleva käyttö.

— Miten sinne saataisiin esimerkiksi yritystoimintaa? Yhdistyksiä olisi tulossa, mutta niillä ei ole vuokranmaksukykyä.

Ystäväntupa Punkalon toiminta on turvattu tämän vuoden ajan kumppanuuspöytien määrärahasta maksettavalla 1 800 euron avustuksella.

— Punkalon asiaa kannattaa pitää esillä. Pidetään se listalla vuosittain, jos ei pysyvää ratkaisua saada, Kaskinen sanoo.

Toimivien kylätalojen kiinteistöveroa esitettiin kevään kumppanuuspöydissä poistettavaksi. Sittemmin Savonlinnan kylät ry on tehnyt selvitystä, paljonko kylätalojen verottomuus kaupungille maksaisi. Yhdistyksen on määrä saada esityksensä ja laskelmansa valmiiksi tiistaina ennen Punkaharjun tilaisuutta.

Kylien opastekylttejä on niin ikään toivottu parannettavaksi, ja Punkaharjun alueelle on toivottu lisää katettuja bussipysäkkejä. Näitä asioita on tarkoitus toteuttaa Savonlinnan kylät ry:n hankkeena, johon kyläläiset osallistuisivat talkoillen. Asiasta kuullaan tiistaina lisää.

Kaskinen toivoo, että tiistaina kuullaan, miten on edistynyt aiemmin tehty aloite, jossa toivottiin koulujen liikuntatiloja maksuttomiksi. Kaupungilla on ollut selvitys tekeillä asiasta.

Punkaharjun kumppanuuspöytä tiistaina 25.9. kello 17—19 Punkaharjutalon entisessä valtuustosalissa.

Savonrannan kumppanuuspöytä on tiistaina 2.10. koulun ruokalassa, Kerimäen kumppanuuspöytä keskiviikkona 3.10. Kerimäkitalossa ja kaupunkikeskustan kumppanuuspöytä torstaina 4.10 pääkirjasto Joelissa.

Kaikki kumppanuuspöydät ovat kello 17—19.

Kumppanuuspöydät

Alueellisia kumppanuuspöytiä on viisi: Punkaharju, Kerimäki, Savonranta, Sääminki ja kaupunkikeskusta.

Kumppanuus-pöytäkierroksen jälkeen puheenjohtajat kokoontuvat yhteen ja käyvät läpi kumppanuuspöytien ehdotukset ja vievät ne omilla lausunnoillaan varustettuna virkamiesten valmisteltavaksi.

Kumppanuuspöydillä on yhteensä 30 000 euroa rahaa, jolla voidaan rahoittaa pienempiä hankintoja puheenjohtajiston esityksestä ja elinkeinojaoston päätöksellä.