Ulkomaalaisten vuokraama moottorivene päätyi kivikkoon Haukivedellä keskiviikkoaamuna

Neljän ulkomaalaisen vuokraama vene jäi kiinni karikkoon Kampoluodon ja Päivä-Honkasen saarten välissä. Pelastuslaitos irrotti veneen ja hinasi sen Linnansaareen. Henkilövahinkoja ei syntynyt.

Ulkomaalaisten vuokraama moottorivene päätyi kivikkoon Haukivedellä keskiviikkoaamuna

Pelastuslaitos kävi varhain keskiviikkoaamuna irrottamassa moottoriveneen rantakivikosta Haukivedellä Rantasalmella.

Tiedotteen mukaan neljä ulkomaalaista olivat vuokranneet moottoriveneen, jolla he poikkesivat merkityltä laivaväylältä sivuun. Tästä seurasi, että veneellä ajettiin Kampoluodon ja Päivä-Honkasen saarten välissä olevaan kivikkoon.

Alus jäi kiinni kiviin. Pelastuslaitoksen vene kävi irroittamassa veneen kivikosta ja hinasi sen matkustajineen Linnansaaren leirintäalueen rantaan.

Henkilövahinkoja ei syntynyt, mutta veneeseen tuli pieniä vaurioita. Hälytys tehtävälle tuli klo 8.29.

Pelastustehtävässä mukana ollut ylipalomies Arto Kilpeläinen Rantasalmen paloasemalta sanoo, että Saimaan pinta on nyt alhaalla. 

— Nyt kannattaa ajella merkittyjen väylien ulkopuolella varovasti, jos ei tunne vesistöä hyvin, Kilpeläinen sanoo.

Käytännössä nyt ajettiin kivikkoon salmessa, josta olisi ehkä päässyt vaaratta läpi veneellä korkeamman vedenpinnan aikana.

Päivystävä palomestari Timo Merivirta Etelä-Savon pelastuslaitokselta sanoo, että keskiviikkoaamuna karille ajaneen veneen kyydissä olivat kaikki ulkomaalaisia, jotka eivät tunteneet aluetta.

— Merkityillä reiteillä on viisasta pysyä, mikäli vesistö on tuntematon, hän sanoo.

Merivirran mukaan pelastustoimia hankaloitti kova tuuli, mutta haaverista ja hinauksesta selvittiin lopulta varsin mallikkaasti.

Uutista päivitetty uusilla tiedoilla ja kartalla kello 13.21.