Muovinkeräys saattaa alkaa Sulkavalla jo tänä kesänä — ”Kunnan imagonkin takia olisi tärkeää saada keräys alkamaan mahdollisimman nopeasti”, sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaisa Ralli

Maatiloille järjestetään kysely muovinkeräyksestä. Pakkausmuovin keräys maatiloilta alkaa, jos mukaan lähtijöitä on tarpeeksi.

Jussi Lopperi

Sulkavalle saattaa tulla muovinkeräyspisteet jo alkavan kesän aikana. Kotitalouksien käytössä olevia keräyspisteitä on kaupungeissa, mutta Sulkavan keräyspisteet toimisivat kunnan kustannuksella. (Arkistokuva)
Sulkavalle saattaa tulla muovinkeräyspisteet jo alkavan kesän aikana. Kotitalouksien käytössä olevia keräyspisteitä on kaupungeissa, mutta Sulkavan keräyspisteet toimisivat kunnan kustannuksella. (Arkistokuva)

Sulkavalle saattaa jo tänä kesänä tulla kierrätyspisteet kotitalouksien muovipakkausjätteitä varten, jos kaikki menee nappiin.

Sulkavan valtuusto saattaa päättää muovinkeräyksen aloittamisesta jo perjantaina. Asia ei ehtinyt valtuuston varsinaiselle esityslistalle. Valtuusto voi kuitenkin käsitellä asian kiireellisenä, jos kaikki valtuutetut niin haluavat.

— Mielestäni olisi jo kunnan imagonkin takia tärkeää, että keräys saataisiin alkamaan mahdollisimman pian. Sulkavahan on kesä- ja kesäasukaskunta, sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaisa Ralli (kesk.).

Kunnanhallitus esittää, että kunta aloittaisi pakkausmuovin keräyksen. Keräyskontit tulisivat Tiemestarintien ja Lohilahden jätteenkeräyspisteisiin. Rahaa tarvitaan puristimien vuokraamiseen ja keräyskonttien tyhjentämiseen. Kunnanhallitus pyytää valtuustolta 10 000 euron määrärahaa.

Muovinkeräys tulisi kunnan kustannettavaksi, koska pakkauskierrätyksestä vastaava Rinki Oy ei kerää muoveja Sulkavan kokoisista kunnista.

Keskustan valtuustoryhmä teki muovinkierrätyksestä valtuustoaloitteen helmikuussa.

Maatiloille järjestetään kysely muovinkeräyksestä

Tiemestarintien ja Lohilahden muovinkeräyspisteet olisi tarkoitettu kotitalouksien pakkausjätteille.

Kunta järjestää maatiloille kyselyn, haluavatko ne ryhtyä kierrättämään maataloustuotannossa kertyviä pakkausmuoveja. Maatilat kustantaisivat keräyksen kustannukset itse. Keräys alkaa, jos mukaan lähteviä maatiloja on tarpeeksi.

Maatilojen muovit haettaisiin keräysautolla erillisestä noutopaikasta. Niitä ei siis vietäisi kotitalouksien muovijätteille tarkoitettuihin puristimiin.

Sulkavan kunnanvaltuuston kokous alkaa perjantaina 31.5. kello 10. Kokouksessa valitaan myös kunnanvaltuuston puheenjohtajisto sekä kunnanhallitus valtuustokauden jälkipuoliskon ajaksi.