Yhteistyösopimuksen valmisteluryhmän puheenjohtaja Markku Tervahauta Kuopiosta: Järvi-Suomen sairaalan perustamiselle olisi perusteita

Tervahaudan johtama työryhmä esittää tehtäväksi selvitystä, joka koskee erikoissairaanhoidon laajan yhteistyön mahdollisuuksia ja edellytyksiä.

Markku Tervahauta muistuttaa, että selvityksen tarkoituksena on nimenomaan tutkia, millä mallilla Itä- ja Keski-Suomen erikoissairaanhoitoa kannattaa kehittää.
Markku Tervahauta muistuttaa, että selvityksen tarkoituksena on nimenomaan tutkia, millä mallilla Itä- ja Keski-Suomen erikoissairaanhoitoa kannattaa kehittää.

Itä-Suomen ja Keski-Suomen maakuntien yhteistyösopimuksen valmistelutyöryhmän puheenjohtaja, Kuopion kaupungin palvelualuejohtaja Markku Tervahauta sanoo, että neljän maakunnan yhteisen yliopistollisen sairaalan mahdollisuudet kannattaa selvittää.

— Sellaisen perustamiseen on vahvoja perusteita. Se saattaisi tuoda synergiaetuja sisällön, tuottavuuden, opetuksen, kehittämisen ja tiedonhallinnan näkökulmista.

— Toisaalta uusi organisaatio toisi pystytysvaiheessa kustannuksia. Päätöksenteko- ja ohjausjärjestelmä pitäisi rakentaa niin, että se tukisi synergiaetujen saavuttamista, Tervahauta sanoo.

Tervahaudan johtama työryhmä esittää tehtäväksi selvitystä, joka koskee erikoissairaanhoidon laajan yhteistyön mahdollisuuksia ja edellytyksiä. Selvityksen lopputuloksena Järvi-Suomeen saattaa syntyä jopa neljän maakunnan yhteinen yliopistollinen sairaala.

Tervahauta muistuttaa, että selvitys tehdään nimenomaan sen selville saamiseksi, millainen organisaatio on tarkoituksenmukaisin.

— Se on positiivista, että tällä asialla ei ole mitään pakkoa. Tämä on syntynyt vapaaehtoisena aikeena ja alueen yhteisenä tahtotilana.

Yhteistyöalueeseen kuuluvat maakunnat tekevät joka tapauksessa tiivistä yhteistyötä jo sote-lain perusteella. Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Savon ja Keski-Suomen muodostama alue on yksi lakiesitykseen kirjatuista yhteistyöalueista.

Tervahauta sanoo, että erikoissairaanhoidollista osaamista tarvitaan kaikissa itäsuomalaisissa kaupungeissa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.