Ilo tuo Elotulirockin takaisin Papinniemen loppukesään — "Paikalle on saatu esimerkiksi Luukas Oja"

Elotulirock tekee paluun vuosien tauon jälkeen. Uukuniemellä rokataan ensi viikonloppuna.

Katri Levänen

Papinniemen leirintäalueen yrittäjä Niko Hälvän mukaan Elotulirock -tapahtuma tullaan jatkossakin näkemään leirintäalueen loppukesän ohjelmistossa.
Papinniemen leirintäalueen yrittäjä Niko Hälvän mukaan Elotulirock -tapahtuma tullaan jatkossakin näkemään leirintäalueen loppukesän ohjelmistossa.

— Onhan se salaa haaveissa ollut jo useamman vuoden, mutta vasta kun Niko Hälvä

otti asian esille, riitti rohkeutta ryhtyä jälleen puuhamieheksi. Vanha jengi on koossa taas, kertoo Uukuniemen Ilo ry:n puheenjohtaja Paavo Auvinen.

Keväällä "pöytälaatikosta" uuteen nosteeseen herätetyn yhdistyksen kauan odotettu kesän kohokohta on pian käsillä, kun Elotulirock palaa Papinniemen leirintäalueen ohjelmistoon vuosien tauon jälkeen.

Vuonna 2009 Uukuniemen Ilo ry:n kehittämä tapahtuma keräsi Pyhäjärven rannalle liki tuhatpäisen yleisön ja pari vuotta myöhemminkin lippuja festareille myytiin noin 600.

— Hieman on joutunut palauttelemaan mieleen tapahtumanjärjestäjän rooliin kuuluvia tehtäviä. On ollut mukava työstää yhdessä tätä projektia ja samalla on ideoita tullut myös muuhunkin toimintaan, Auvinen sanoo.

Auvisen mukaan yhdistyksen alkuperäinen tarkoitus on ollut tuoda iloa ja hymyä Uukuniemelle musiikin sekä yhteisen tekemisen muodossa ja lisätä pienen paikkakunnan kulttuurielämää.

Vaikka Elotulirockin suunnittelutyö onkin tehty Ilo ry:n hallituksen ja Papinniemen leirintäalueen yrittäjän voimin, on varsinaisen tapahtuman järjestelyissä mukana myös paljon talkooväkeä. Parikkalan kunnan elinkeinotoimelta saatu avustus on ollut niin ikään tärkeä tuki.

— Se on mahdollistanut hyvän esiintyjäjoukon, ja paikalle on saatu esimerkiksi Ilosaarirockissakin esiintynyt Luukas Oja, mikä on tietysti kova juttu, kertoo Auvinen.

Ojan lisäksi kaksipäiväisten festareiden artistivieraisiin kuuluvat muun muassa Joose Keskitalo & The Mystic Relevation of Teppo Repo, Räjäyttäjät ja 7 Stout Clan.

Lisäksi musiikin ohessa tarjolla on muutakin ohjelmaa. Juhannuksena polttamatta jäänyt kokkokin on tarkoitus sytyttää Elotulirockin kunniaksi.

— Esitysten välissä voi vaikka rentoutua saunakylässä, käydä seuraamassa saunateatteria suoraan lauteilta tai herkutella biisoniburgereilla Papinniemen ravintolassa, Auvinen vinkkaa.

Katri Levänen

Uukuniemen Ilo ry:n puheenjohtaja Paavo Auvinen on toiveikas yhdistyksen toiminnan tulevaisuuden suhteen.
Uukuniemen Ilo ry:n puheenjohtaja Paavo Auvinen on toiveikas yhdistyksen toiminnan tulevaisuuden suhteen.

Kävijätavoitteita Ilo ry:n puheenjohtaja ei uskalla asettaa. Elotulirockin tulevaisuus on myös vielä avoinna.

— Ei jokavuotinen, mutta ehkä joka toinen kesä voisi olla sopiva sykli rokkimenoihin, Auvinen pohtii.

Papinniemen leirintäalueen yrittäjä Niko Hälvällä on kahdesta aiemmasta Elotulirock-tapahtumista pelkästään hyviä muistoja.

— Yleisön palaute oli positiivista ja sääkin suosi. Toivon mukaan sama kaava toistuu tälläkin kertaa, Hälvä sanoo.

Ensimmäisen Elotulirockin aikaan Hälvä pyöritti leirintäaluetta vielä vuokralaisena. Nyt Papinniemen rantaan on yrittäjän toimesta noussut useita uusia mökkejä ja ravintolapalvelut ovat laajentuneet siirrettävällä ulkokeittiöllä.

Kulunut kesä on Hälväm mukaan ollut haastava poikkeuksellisten ja vaikeasti ennustettavien sääolosuhteiden vuoksi.

— Heinäkuu on aina se tärkein ja tänä vuonna viileät kelit näkyivät päiväkävijöiden sekä karavaanareiden määrässä. Mökit sen sijaan ovat olleet vuokrattuna lähes tauotta, kertoo Hälvä.

Vaikka festariviikonloppu onkin kesäkauden päätöstapahtuma, on leirintäalue auki vielä syyskuun puolellakin.

— Seuraillaan vähän tilannetta kelien mukaan miten pitkälle syksyyn jatketaan, sanoo Hälvä lopuksi.

Uusimmat uutiset