Savonlinnan Toimintakeskus muuttaa uusiin, Artemialta vapautuviin tiloihin: Yhteistyö Samiedun kanssa tiivistyy

Suunnitelmissa on esimerkiksi erilaisten tapahtumien järjestämistä ja tiivimpää yhteistyötä koulutusten osalta. 

Ammattiopisto Samiedu

Savonlinnan toimintakeskuksen toiminnanjohtaja Carita Röpelinen ja kuntayhtymän johtaja, ammattiopisto Samiedun rehtori Jukka Mustonen kertovat, että yhteistyö hyödyttää monia eri tahoja.
Savonlinnan toimintakeskuksen toiminnanjohtaja Carita Röpelinen ja kuntayhtymän johtaja, ammattiopisto Samiedun rehtori Jukka Mustonen kertovat, että yhteistyö hyödyttää monia eri tahoja.

Savonlinnan Toimintakeskus muuttaa syksyllä Samiedulta vapautuviin Artemian tiloihin Pohjolankadulle. Artemian taideteollisuusalan koulutus ja muu toiminta siirtyvät viereiseen juuri remontoituun tilaan. 

Muuttojen jälkeen Savonlinnan Toimintakeskus ja Samiedu aikovat lisätä ja laajentaa yhteistyönsä eri muotoja. Suunnitelmissa on esimerkiksi erilaisten tapahtumien järjestämistä ja tiivimpää yhteistyötä koulutusten osalta. 

— Tavoitteenamme on yhdessä vahvoina toimijoina vastata tulevaisuuden erilaisiin haasteisiin ja kehittää molempien toimintaa yhdessä, toiminnanjohtaja Carita Röpelinen kertoo.

— Kyse on paljon muustakin kuin neliöiden vuokraamisesta. Aiomme tiivistää yhteistyötämme monilta osin toimintakeskuksen kanssa ja tästä hyötyvät opiskelijat sekä muut asiakkaat, kuntayhtymän johtaja, rehtori Jukka Mustonen sanoo.

Toimitiloja yhteistyökumppaneiden käyttöön

Toimintakeskus ja Samiedu aikovat tehdä entistä tiivimpää yhteistyötä koulutuksissa, jotta ammatillisten tutkintojen ja tutkinnon osien suorittaminen onnistuu vaivattomammin. 

Vastaavasti Samiedu voi ohjata opiskelijoita eri työpajoihin ja työelämässä tapahtuvaa oppimiseen. Osapuolet ovat saaneet päätöksen yhteisestä ESR-hankkeesta Kasvupolku työhön, jossa toimintakeskus on osatoteuttajana ja hiota Samiedu hallinnoi. 

Liittyen ammatillisen koulutuksen uudistuksen painopisteisiin, tarkoituksena on lisätä työpaikalla tapahtuvaa koulutusta. Tällöin Samiedu voi tarjota toimitilojaan yhteistyökumppaneiden käyttöön. 

Tuhansia koulutettavia vuosittain

Savonlinnan Toimintakeskuksessa on yhteiskuntavastuullista, osallisuutta edistävää ja työllisyyttä kehittävää toimintaa, joka huomioi ympäristönäkökulmat ja kestävän kehityksen.

Ammattiopisto Samiedussa on ammatillista koulutusta, myös ammattielämän muuttuviin tarpeisiin. Samiedussa opiskelee vuosittain noin 1600 tutkinto-opiskelijaa. Samiedun kokonaisasiakasmäärä on noin 4500 henkilöä vuosittain. 

Uusimmat uutiset