Haukka nimeltä Elena Kimmo toipuu törmäilyistään - vapauteen ehkä jo tällä viikolla

1. elokuuta lintu törmäsi ikkunaan ja halvaantui.

Puruveden rantamaisemissa lomaillut pietarilainen Vladimir Romanov löysi ikkunaan törmänneen haukan Karjalan Lomakeskuksesta Kiteen Kesälahdelta 1. elokuuta. Lintu rötkötti selällään koivet oikosenaan.

Lomakeskuksen johtaja Elena Shevakova halusi pelastaa linnun. Satoja loukkaantuneita lintuja hoitanut kesälahtelainen Kimmo Martiskainen haki haukan ja määritti sen edelliskesänä syntyneeksi naarasvarpushaukaksi.

Hän kysyi neuvoa liperiläiseltä Juha Hartikaiselta, jolla on paljon kokemusta halvaantuneiden haukkojen hoidosta.

– Ruoki vain sinnikkäästi, muutaman päivän kuluttua jalat alkavat luultavasti toimia, kuului vastaus.

Hartikainen oli oikeassa. Halvaus kesti neljä-viisi päivää. Viikon kuluttua aivotärähdyksestä haukka alkoi jo pysyä oksalla. Parhaassa tapauksessa se voidaan vapauttaa jo tällä viikolla.

Kun Martiskainen kävi näyttämässä toipuvaa haukkaa löytöpaikalla, vastaanotto oli riemastunut. Elena Shevakovan kaksivuotias tyttärentytär silitti haukkaa ja sanoi:

-Ihana lintu! Minä en pelkää tätä lintua.

Siinä suoritettiin sitten nimenantokin. Kimmo Martiskaisella on ollut tapana antaa hoidokeilleen nimi löytöpäivän mukaan. Hän haki linnun Kimmon päivänä 2.8.

Mutta törmäys oli tapahtunut edellispäivänä, joka sattui olemaan Elenan päivä. Nimeksi tuli Elena Kimmo.

Simo Härkönen

Simo Härkönen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.