Rantasalmen kunnanhallitus tahtoo seudun suuntaavan Pohjois-Savoon – Kunnanhallituksen mielestä valtion pitää selvittää alueajon vaikutukset

Rantasalmen kunnanvaltuusto päättää kunnan lausunnosta ensi maanantaina.

Päivi Virta-Salo

Rantasalmen kunnanhallituksen mielestä Rantasalmen pitäisi tahtoa Pohjois-Savoon. Valtuusto päättää kunnan kannanotosta.
Rantasalmen kunnanhallituksen mielestä Rantasalmen pitäisi tahtoa Pohjois-Savoon. Valtuusto päättää kunnan kannanotosta.

Rantasalmen kunnanhallituksen mielestä Savonlinnan seudun kuntien pitäisi sote-uudistuksen toteutuessa kuulua Pohjois-Savon maakuntaan.

Kunnanvaltuusto päättää ensi maanantaina kunnan lausunnosta, joka koskee sote-lakiluonnosta. Rantasalmen kunnanhallitus teki lausuntoesityksensä valtuustolle maanantaina yksimielisesti.

Kunnanhallituksen mielestä valtion pitää ennen aluejaon muutosta tehdä riittävät selvitykset aluejaon merkityksestä koulutukselle, elinkeinoille ja muille toiminnoille.

Lakiluonnoksessa Rantasalmi, Sulkava, Savonlinna ja Enonkoski on kirjoitettu Pohjois-Savoon, mutta lausuntokierroksella tasaveroisena vaihtoehtona on Etelä-Savo.

Rantasalmen kunnanhallitus toteaa, että etäisyys Rantasalmen keskustasta Kuopioon ei ole merkittävästi pitempi kuin Mikkeliin. Kuntalaisen kannalta on kunnanhallituksen mielestä tarkoituksenmukaista, että muut kuin Sosterin tarjoamat erikoissairaanhoidon palvelut saadaan Kuopiosta.

Myös Savonlinnan kaupunginhallitus käsittelee maanantaina sote-lakiluonnoksesta annettavaa lausuntoa, ja valtuusto päättää lausunnosta ensi maanantaina.

Enonkosken kunnanhallitus on päättänyt esittää kunnan lausunnoksi, että seutu suuntautuisi Pohjois-Savoon. Enonkoskellakin valtuusto päättää kunnan lausunnosta ensi maanantaina.

Sulkavan kunnanhallitus esittää lausunnoksi, että seutu suuntautuisi Etelä-Savoon. Sulkavan valtuusto antaa kunnan lausunnon jo tämän viikon keskiviikkona.

Uusimmat uutiset