Soppaa, seurustelua ja soittoa — Saarelaiset iltamat kokoavat kylän yhteen tänäkin kesänä

Parikkalan Saarella on muutaman vuoden ajan saatu nauttia väenpaljoudesta iltamissa, jotka saavat jatkoa tänäkin kesänä.

Katri Levänen

Saarelaiset iltamat ovat keränneet vuosittain satoja kävijöitä.
Saarelaiset iltamat ovat keränneet vuosittain satoja kävijöitä.

Saarelaiset iltamat ovat pian taas käsillä. Jo perinteeksi muodostunut Saaren Urheilijoiden organisoima tapahtuma järjestetään Akonpohjan urheilukentällä ja urheilutalolla perjantaina 12. heinäkuuta tutun kaavan mukaisesti ja luvassa on muun muassa pesäpalloa, keittoruokaa sekä kunnan järjestämä iltatori.

Loppuilta pyörähdellään tanssilattialla livemusiikin siivittämänä.

Saarella ei juurikaan ollut enää tapahtumia ja halusimme omalta osaltamme olla vielä pitämässä kylän henkeä yllä. — Rauno Partanen

Iltamaidea lähti alunperin liikkeelle Saaren Urheilijoiden Jani Valkeapään ja Rauno Partasen toimesta.

— Saarella ei juurikaan ollut enää tapahtumia ja halusimme omalta osaltamme olla vielä pitämässä kylän henkeä yllä, kertoo Partanen.

Ensimmäisellä kerralla jo jättisuosio

Ensimmäiset iltamat olivatkin jättimenestys ja kävijöitä oli kaiken kaikkiaan yli 500. Sama toistui viime vuonna ja tavoitteet on asetettu jälleen yhtä korkealle.

Positiivinen palaute sekä kyläläisten toiveet perinteen jatkamisesta motivoivat harvalukuista talkooporukkaa.

Partasen mukaan kävijäkuntaan kuuluu paikallisten asukkaiden lisäksi paljon lomalaisia ja naapuripitäjien väkeä. Myös ikähaitari on ollut ilahduttavan laaja.

— Monet entiset saarelaiset tulevat paikalle pitkästäkin matkasta tapaamaan tuttuja. Aikanaan urheilutalo on ollut suosittu tanssipaikka ja useat pariskunnat ovat tutustuneet siellä toisiinsa, Partanen sanoo.

Saarelaista musiikkia myös mukana

Saarelaisissa iltamissa on totta kai oltava myös saarelaista musiikkia. Siitä vastaa paljasjalkaisista pitäjän kasvateista koostuva Vetävä-yhtye, joka soittaa sekä uutta että vanhaa tanssimusiikkia, rock-klassikkoja unohtamatta.

Urheilijoiden yhteistyö paikkakunnan yritysten kanssa on hieman keventänyt talkoolaisten taakkaa. Keittoruokailusta huolehtii Sinin soppa ja iltatanssien anniskelusta vastaa puolestaan Juholan Biisoniareena.

Muuten pienen urheiluseuran toiminta on Partasen mukaan hiipunut, eikä varsinaista kilpailutoimintaa ole ollut enää muutamiin vuosiin.

— Sulkavan soutuihin olemme kuitenkin sitkeästi osallistuneet joka kesä, myös tänä vuonna, kertoo Partanen.

Saarelaisten iltamien ohjelma Parikkalan Saarella alkaa urheilukentällä perjantaina kello 17 alle 10-vuotiaiden pesäpalloilijoiden näytösottelulla. Vastakkain ovat IPV ja Kitee. Ottelun jälkeen ilta jatkuu kunnan järjestämällä iltatorilla virastotalon edessä kello 18. Keittoruokatarjoilu alkaa kello 18.30 ja tanssit urheilutalolla kello 20.30. Kaikille avoimiin iltamiin on vapaa pääsy.