Puruveden muikku löytää parhaiten keittiöön valmiiksi perattuna

Suurikokoista Puruveden muikkua kysytään enemmän kuin sitä saadaan ylös. Saaliiden kalamäärissä jäädään viime talvesta, mutta kalastajia tyydyttää kalan isompi koko.

Tämän päivän asiakas arvostaa perattua kalaa, mihin Puruveden muikunkin myynti painottuu. Perattu kala on nopeampaa, helpompaa ja ”siistimpää” ruoaksi laitettavaa.

Tämä talvi on ollut aika lailla normaali ison muikun talvi Puruvedellä ja muikku menee nyt myös todella hyvin kaupaksi, sillä se on hyvänkokoista.
— Kaikki muikku menee, mitä on kiinni saatu ja enemmänkin menisi kuin tällä hetkellä saadaan. Vetoja ei ole tarvinnut viime talven malliin rajoitella. Viime talvenahan ei joka päivä nuottaa vedetty, kertoo kerimäkeläinen kalastaja Paavo Pekkinen.
Tällä hetkellä saaliit ovat aika lailla koko talven keskisaaliiden mukaisia.
— Koko talven saalismäärät eivät kalamääriltään ole aivan yhtä hyviä kuin viime vuonna, mutta muikku on isompaa. Kohtalainen talvi siis muikkusaaliin suhteen, olemme tyytyväisiä, kiteyttää Pekkinen kuuden osakasporukan puolesta.
Keskisaalis liikkuu 400 kilon tietämissä nuottakuntaa kohden. Puruveden muikkua toimitetaan ympäri Suomea.


Jäällä on ollut tähän asti hyvät kelit. Pakkaset olisivat kalastajien toiveissa ja tietenkin se, että nuotanveto jatkuisi huhtikuun loppuun asti.
Vaikka kalastuselinkeinon ukkoutumisesta puhutaan, on Pekkisellä vahva usko, että uusia ja nuoria kalastajia tulee tilalle.
— Puruvedellä on kalastettu niin pitkään, että nuorempia nuotanvetäjiä tulee. Hyvä ammattihan tämä on. Kun on päivän raittiissa ulkoilmassa ja syö kotona mahan täyteen, ei tarvitse unta odotella.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.