Tänään juhlitaan Pyhän Olavin päivää - Savonlinna täynnä tapahtumia

Tänään Savonlinnassa kilpaillaan muun muassa lörtsyn syönnissä ja jauhosäkin kannossa kaupungin syntymäpäivän kunniaksi.

Petri Vanhanen

Savonlinnan torille ei näillä näkymin ole tulossa kiinteää matkailuneuvontaa. Torin läheisyyteen kaavaillaan kuitenkin neuvojia, jotka päivystävät kesällä mobiililaitteiden kanssa visitsavonlinna.fi -sivustoa esitellen. Arkistokuva Olavinpäivältä vuodelta 2013.

Tänään juhlitaan Savonlinnan 337. syntymäpäivää perinteisessä Pyhän Olavin päivässä.
Säämingin poika ja Kekkosen mies Jouko Loikkanen puhuu perinteisissä Pässinpeijaisissa Wanhalla Kasinolla kello 12.30.

Yksi uutuus on Juutaksen säkinkantokilpailu Sotilaspojan- ja Puistokadun kulmassa puusillan kupeessa kello 14.30. Kilpailu perustuu paikallisen kansalliskirjailijan Joel Lehtosen Putkinotko-romaaniin.
Myöhemmin Kauppatorilla kilpaillaan lörtsyn syönnin MM-tittelistä kello 20. Torilla palkitaan myös Kennelliiton kaverikoiria kello 15.30 ja esitellään Peace Run -rauhanjuoksua 16.45.

Lapsia viihdyttää Mörriganes -orkesteri kello 16. Illan bändit ovat Pate Friman & Orient Express Joensuusta ja paikallinen Poor Fellas. Paikallisbussit liikennöivät tänään normaalia edullisemmin ja useammin.

Pyhän Olavin päivä pe 29.7. Ohjelma ja bussiaikataulut: www.savonlinna.fi/pyha_olavi ja https://www.facebook.com/pyhanolavinpaiva

Rebekka Katko

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat