Savonlinnan lennot – Ministeriöltä esitys tuesta vuoden 2020 jälkeenkin

Ministeriön esitys on yksi johdannainen Savonlinna-työryhmän työskentelyn linjauksista.

Antti Varonen

Sulkavalla vieraillut ministeri Anne Berner kertoi ministeriön esityksestä myöntää erillistukea Savonlinnan lentoliikenteeseen vielä vuoden 2020 jälkeen.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) sanoi maanantaina Sulkavalla vieraillessaan, että ministeriö on tehnyt esityksen Savonlinnan ja Helsingin välisen lentoliikenteen rahoituksen turvaamisesta valtion erillisrahoituksella myös vuoden 2020 jälkeen.

Valtio on jo antanut aiemmin lupauksensa, että valtio tukee lentoliikenteen ostamista vuosina 2018–2020. Sen jälkeen lentoliikenteen rahoitus siirtyy maakuntien päätettäväksi.

Ministeriö kohtelisi Savonlinnaa kuitenkin jatkossakin toisin.

— Me olemme nyt ministeriössä tehneet maakuntauudistukseen, maakuntalakeihin samoin kuin valtionvarainministeriöllekin esityksen, että Savonlinnan lentoyhteys turvattaisiin niin sanotulla erityismomenttimenettelyllä. Käytännössä se tarkoittaisi, että Savonlinnan ja Helsingin välinen lentoyhteys voitaisiin turvata erityismomenttirahoituksella vielä vuoden 2020 jälkeen.

— Ministeriön esitys on yksi johdannainen Savonlinna-työryhmän työskentelyn linjauksista, joka vahvistettiin kehysriihessä, Berner kertoi.

Sulkavalla vieraillut ministeri Anne Berner kertoi ministeriön esityksestä myöntää erillistukea Savonlinnan lentoliikenteeseen vielä vuoden 2020 jälkeen.

Risto Leppänen

Risto Leppänen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.