Vuohimäessä on menossa hakkuutyömaa — Kaupungin metsissä harvennuksia ja päätehakkuuta

Päätehakkuu Vuohimäessä tehdään noin 90 vuotta vanhassa kuusikossa.

Antti Varonen

Metsän kasvaessa esimerkiksi kuusimetsä sitoo parhaiten hiilidioksidia puuston ollessa 20–40 vuoden ikäistä. 
Metsän kasvaessa esimerkiksi kuusimetsä sitoo parhaiten hiilidioksidia puuston ollessa 20–40 vuoden ikäistä. 

Savonlinnan kaupungin metsissä tehdään tänä vuonna hakkuita ennakkoon hyväksytyn hoito- ja hakkuusuunnitelman mukaisesti.

Hakkuita tehdään parasta aikaa esimerkiksi Vuohimäessä, kaupungin omistamissa talousmetsissä.

Vuohimäessä tehdään harvennushakkuita ja yhdessä kohteessa pääte- eli avohakkuut.

Vuohimäen päätehakkuualue on kaupungin metsätalousinsinöörin Tuomas Huttusen mukaan kasvunsa jo lopettaneessa kuusikossa. Alue on kooltaan noin hehtaarin.

Hakkuutyöt ovat Vuohimäessä jo alkaneet. Pääasiassa ne käsittävät harvennusta. Kaupunki on tehnyt puukaupat Vuohimäen leimikoista MetsäGroupin kanssa.

Päätehakkuut tehdään noin 90-vuotiaassa kuusikossa, jossa puut ovat alkaneet lahota. Tilalle istutetaan uudet puut.

Tuomas Huttunen muistuttaa, että metsän varttuessa kuusimetsä sitoo tehokkaimmin hiilidioksidia 20–40 vuoden isässä. Lahot ja iäkkäät puut eivät siihen enää kykene.

Vuohimäen metsissä kulkee noin yhdeksän kilometrin pituinen ulkoilureitti. Lahot puut on kaupungin mukaan järkevää hakata siitäkin syystä, etä ne saattavat aiheuttaa metsässä liikkuville vaaraa.

Kaupunki myy metsää vuosittain. Viimeksi tehdyn arvion mukaan Savonlinnan kaupungin metsät kasvavat 3000–5000 mottia vuosittain enemmän kuin kaupungin omistamia metsiä hakataan.


Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet