Opetusravintola Paviljonki sai uuden leipomokeittiön ja kahvilan

Opiskelijoiden leivoksia, kakkuja ja muita herkkuja on tarjolla jatkossa sisääntuloaulan kahviossa.

Soila PuurtinenUudet tilat otettiin vastaan kuten olettaa sopikin. Opiskelijat olivat loihtineet väistötiloissa täytekakun jos toisenkin uuden leipomokeittiönsä avajaisiin.
Uudet tilat otettiin vastaan kuten olettaa sopikin. Opiskelijat olivat loihtineet väistötiloissa täytekakun jos toisenkin uuden leipomokeittiönsä avajaisiin.

Opetusravintola Paviljongilla Savonlinnan Miekkoniemellä oli hymy herkässä keskiviikkona. Rakennusurakka valmistui ja upouusi leipuri-kondiittorien työskentelyyn tarkoitettu leipomo- ja konditoriakeittiö otettiin SAMIedun hallituksen voimin vastaan.

Toinen syy hymyyn oli toki se, että pöytä oli laitettu tavallista koreammaksi. Kolmekymmentä väistötiloissa lukuvuoden aloittanutta alan opiskelijaa oli leiponut pöydät notkolleen täytekakkuja ja muita herkkuja.

Leipomossa on modernit laitteet vaativienkin konditoriatuotteiden valmistamiseen.

— Leipomossa on modernit työskentelytilat ja laitteet vaativienkin konditoriatuotteiden valmistamiseen. Opiskelijat pääsevät työskentelemään uusiin tiloihin heti helmikuun alussa, iloitsi osaamisalapäällikkö Teija Mielonen.

Mielonen kertoo investoinnin arvon olleen laitteineen noin 520 000 euroa.
Syksyllä Paviljongilla uutena opiskelijaryhmänä aloittaneet kolmekymmentä leipuri-kondiittoriopiskelijaa saavat jatkossa päivän lämpimäisiään myyntiin tuoreeltaan, kun sisääntuloaulaan avataan kahvila yleisön käyttöön.
Kahvila tarjoaa paitsi myyntipaikan leipomoherkkujen tekijöille, myös asiakaspalveluun oivan opetusympäristön.
Asiakaspaikkoja on muutama kymmenen, tarjolla on suolaista ja makeaa opetusravintolan aukioloaikoina.