Kaupunki tehostaa tiedottamista koronaviruksen takia – Eläköön Savonlinna! -sivustolle verkkoon kootaan ajankohtaista tietoa

Kampanjan tarkoituksena on hidastaa koronaviruksen etenemistä ja minimoida viruksen aiheuttamat kuolemat.

Savonlinnan kaupunki

Savonlinnan kaupungin tänään lanseeraama Eläköön Savonlinna! -kampanja taistelee oikean tiedon välittämisen keinoin koronavirusepidemian laajenemista vastaan.
Savonlinnan kaupungin tänään lanseeraama Eläköön Savonlinna! -kampanja taistelee oikean tiedon välittämisen keinoin koronavirusepidemian laajenemista vastaan.

Savonlinnan kaupunki tiedottaa asukkailleen laajasti ja kehottaa tiedotuksessaan noudattamaan valtioneuvoston ohjeita. Tavoitteena on hidastaa koronavirusepidemian etenemistä Savonlinnassa sekä estää ja minimoida koronaviruskuolemat.

Eläköön Savonlinna! -teemaa kantavien viestien taustalla ovat koronaviruksen leviämisen ehkäiseminen sekä terveydenhuollon kantokyvyn turvaaminen.

Tavoitteena on pystyä hoitamaan kaikki, jotka hoitoa tarvitsevat sekä turvaamaan erityisesti riskiryhmät, joihin lukeutuvat henkilöt, joilla on perussairauksia, sekä yli 70-vuotiaat asukkaat.

– Ensisijainen tavoite on saada meistä jokainen ymmärtämään, että kyse on vakavasta asiasta, jopa elämästä ja kuolemasta, painottaa Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine.

– Meidän jokaisen on suhtauduttava ja toimittava valtioneuvoston antamien ohjeiden mukaisesti elämän suojelemiseksi. Italiassa on kuollut jo tuhansia ihmisiä koronavirukseen, mutta meillä tämä voidaan ehkäistä noudattamalla ohjeita, välttämällä sosiaalisia lähikontakteja ja noudattamalla hygieniaohjeita. Vastuu on meillä kaikilla, hän kiteyttää.

Kootusti oikeaa tietoa tarjolla

Koronavirusepidemia on synnyttänyt informaatiotulvan, jolloin tietoa on monessa eri paikassa hajallaan. Kaupungin tiedottaja Miia Käyhkön mukaan Eläköön Savonlinna -tiedottamisella pyritään antamaan kootusti oikeaa, tärkeää ja ajantasaista viranomais- ja muuta hyödyllistä tietoa.

Tietoa kootaan myös sähköisessä muodossa juuri avatulle Eläköön Savonlinna -sivulle internettiin. Sivulta löytyy tietoa koronavirusepidemiasta sekä sen vaikutuksista kaupungin palveluihin.