Hulluakaan liikeideaa ei kannata hylätä — Savonlinnassa alkavassa Startup Booster -valmennuksessa siitä voi kuoriutua menestyvä bisnes

Kahdeksan viikkoa kestävä koulutus alkaa jo huhtikuun lopussa.

Tuija Pauhu

Ei kannata harmitella paikkakunnan pienuutta ja syrjäisyyttä. Savonlinnasta käsin voi valloittaa maailmaa siinä missä muualtakin kun vain uskoo asiaansa.
Ei kannata harmitella paikkakunnan pienuutta ja syrjäisyyttä. Savonlinnasta käsin voi valloittaa maailmaa siinä missä muualtakin kun vain uskoo asiaansa.

Hullua liikeideaa ei ole olemassakaan, päinvastoin. Hullusta ideasta voi syntyä huima startup, kun sitä työstetään Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Startup Booster Savonlinna -valmennuksessa.

Kahdeksan viikkoa kestävä valmennuskokonaisuus käynnistyy 25. huhtikuuta. Valmennuksesta vastaavat startup-kehittämisen asiantuntijat Etelä-Suomesta ja Etelä-Savosta. Kaikilla valmentajilla on pitkäaikainen kokemus menestyneiden startupien rakentamisesta.

Valmennus on suunnattu heille, jotka tarvitsevat tukea ideansa kehitykseen ja verkostojen hankintaan. Tuote tai palvelu voi olla missä vaiheessa tahansa, alustava idea tai johonkin pisteeseen kehitetty tuote. Tavoitteena on saada myös alueen oppilaitosten opiskelijoita mukaan.

Rajattu osallistujamäärä

Koulutuksessa hyödynnetään niin sanottua lean-mallia, jonka avulla pyritään parantamaan asiakastyytyväisyyttä, parantamaan laatua, pienentämään toiminnan kustannuksia ja lyhentämään tuotannon läpimenoaikoja.

Startup Booster Savonlinna koostuu startup-mallin mukaisista koulutussessioista, joiden opit otetaan käytäntöön interaktiivisissa kehityspajoissa. Jotta valmennuksista ja pajoista saa kukin osallistuja mahdollisimman paljon irti ja ohjaus säilyy tarpeeksi yksilöllisenä, on osallistujamäärä rajattu.

— Mukaan mahtuu kuitenkin vielä, kertoo Roihu-hankkeen koordinaattori Elina Pöllänen ja kehottaa kiinnostuneita ilmoittautumaan valmennukseen.

Mahdollisuus solmia kansainvälisiä suhteita

Savonlinnasta on lähtenyt maailmalle useita uusia innovaatioita. Esimerkiksi kahden vuoden takainen Saimaa Startup -valmennus auttoi lentoon useamman uuden yrityksen. Startup Booster Savonlinna -valmennuksen tarkoituksena on edeltävän valmennuksen tavoin tarjota osallistujilleen asiantuntijuuden ja kehitystyökalujen lisäksi tukea kansainvälisten verkostojen hankintaan.

Startup Booster Savonlinna -valmennukseen osallistujat saavat mahdollisuuden myös lähteä kilpailemaan liikeideallaan kansainväliseen Entrepreneurship World Cup -kilpailuun. Marraskuussa Saudi-Arabiassa järjestettävän kilpailun kansalliset karsinnat ovat kesän alussa.

Suomalaiset valmentajat opettavat englanniksi

Valmennus pidetään englanniksi, joten sen aikana saa kielitreeniä ulkomaille lähtemiseen.

— Olisi mahtavaa, jos valmennuksesta löytyy uusi idea kansainväliseen kilpailuun asti, Pöllänen muistuttaa.

Valmennusta antavat kouluttajat ovat suomalaisia ja ohjausta saa myös suomeksi. Pöllänen korostaa, että kielen takia pidä jättäytyä pois, jos valmennus kiinnostaa muuten.

Startup Booster -valmennuksesta saa lisätietoa Roihu-hankkeen sivuilta täältä.

Hanketta koordinoi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Pienyrityskeskus ja rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus ESR-rahoituksella.