Sulkavan uusi kirkkoherra Hanne-Maaria Rentola muisteli saarnassaan lapsen kysymystä: "Entä jos enkelit eivät auta?"

Virkaanasettamisen Sulkavan kirkossa toimitti Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen.

Soila Puurtinen

Takarivissä keskellä Sulkavan uusi kirkkoherra Hanne-Maaria Rentola. Piispa Seppo Häkkisen tunnistaa päähineestä piispanhiipasta.
Takarivissä keskellä Sulkavan uusi kirkkoherra Hanne-Maaria Rentola. Piispa Seppo Häkkisen tunnistaa päähineestä piispanhiipasta.

Sulkavan uusi kirkkoherra Hanne-Maaria Rentola, 39, asetettiin sunnuntaina virkaansa jumalanpalveluksen yhteydessä. Virkaanasettamisen toimitti Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen. 

Rentola ei hyppää Sulkavalla ensimmäisenä naisena kirkkoherran virkaan, koska hänen edeltäjäänsä Erkki Kososta ennen kirkkoherrana oli Helena Hirn.

Luottamus Jumalaan syntyy ihmisten kautta.

Ensimmäisessä saarnassaan kirkkoherrana Rentola puhui kirkkoväellä enkeleistä Mikkelinpäivän hengessä. Uusi kirkkoherra muisteli kohtaamistaan pienen lapsen kanssa. Hänelle oli esitetty kysymys: ”Entä jos enkelit eivät auta?”

— Hämmennyin kysymyksestä. Pienessä hetkessä mielessäni pyöri monta mahdollista näkökulmaa asiaan — ja samalla tuntui, että pääni oli tyhjä. Tiesin, että minun täytyy vastata vakuuttavasti, jos lapsi on kokenut todellisena sen, että hän on jäänyt vaille turvaa ja tukea, vaille jopa enkeleiden apua.

— Vastasin: Älä mieti nyt enkeleitä. Minä autan sinua. Sillä hetkellä vastasin niin käytännön syistä. Mutta jälkeenpäin olen ymmärtänyt, että se oli myös kristillinen ja luterilainen vastaus. Luottamus Jumalaan syntyy ihmisten kautta, Rentola sanoi.

Lisää Rentolan ajatuksia myöhemmin tänään verkossa ja maanantain lehdessä.