Savonlinnassako muka ei tapahdu ikinä mitään? — Tulevana lauantaina pidettävillä Tapahtumamessuilla esitellään 13 erilaista tapahtumaa taustajoukkoineen

Mukana on vain tapahtumia, joihin myydään lippuja.

Ensi kesänä Elojubilee-tapahtuman avauspäivänä Olavinlinnassa esiintyy Eppu Normaali.
Ensi kesänä Elojubilee-tapahtuman avauspäivänä Olavinlinnassa esiintyy Eppu Normaali.

Eikä tässä vielä kaikki. Ostos-TV:n lentävä lause pätee hyvin myös Savonlinnan tapahtumatarjontaan. Kaupungissa on kokoonsa nähden paljon tapahtumia, näkee tulevan lauantain Tapahtumamessut ravintola Waahtoon koolle kutsunut Reko Tammi.

— Ei ollut vaikeaakaan saada paikalle 13 tapahtuman taustajoukot yhtä aikaa. Kaikilla meillä on yhteinen intressi, saada näkyvyyttä omille tapahtumillemme, EloJubilee -festivaalin tuottajana tunnettu Tammi kertoo.

Yhteistä Tapahtumamessuilla mukana oleville tapahtumille on se, että niihin myydään lippuja. Niitä on kaupan myös lauantaina.

— Liput konserttiin tai tapahtumaan on mukava merkkipäivä- tai valmistujaislahja. Mutta toki messuille voi tulla myös tapaamaan taustajoukkoja ja esittämään kehittämisehdotuksia, Tammi kertoo.

Omaehtoinen kulttuuri kukoistaa

Ensimmäisillä Tapahtumamessuilla tarjontaansa esittelevät Boxing Night, EloJubilee-festivaali, Kulttuurikellari, Luola Events, Matti Makkonen Olavin Jazzin ja Pikkukirkon iltasoitot-konserttisarjan tuottajana, Muhasaaren teatteri, Panimoklubi, Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali, Savonlinnan Oopperajuhlat, Savonlinnan Orkesteri, Savonlinnan Teatteri, St. Olaf Summer Fest sekä Teatteri Mylly.

Messut juontaa Savonlinnan Seudun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Jaana Komi.

—  Kaikki toimijat suhtautuivat ideaan positiivisesti. Savonlinnan kulttuuririntamalla tapahtuu nyt koko ajan. Esimerkiksi Kulttuurikellari ja Luola Events ovat uusina toimijoina tuoneet kivoja, uusia tapahtumia kaupunkiin, Tammi näkee.

Tuija Pauhu

St. Olaf Summerfest järjestetään ensi kesänäkin kesän avaus viikonloppuna kesäkuun alussa. Kuvassa viime kesän tapahtumassa esiintynyt Pete Parkkonen ja yleisöä.
St. Olaf Summerfest järjestetään ensi kesänäkin kesän avaus viikonloppuna kesäkuun alussa. Kuvassa viime kesän tapahtumassa esiintynyt Pete Parkkonen ja yleisöä.

Autotapahtumat poissa

Kello 10—14 pidettävään tilaisuuteen on vapaa pääsy. Vieressä Seurahuoneella pidetään samaan aikaan kauneus- ja hyvinvointimessut. Tammi pitää yhteensattumaa molempien järjestäjien kannalta hyvänä.

— Ollaan saman matkan varrella, Tammi houkuttelee.

Tapahtuman ulkopuolelle jää vielä lukuisia suuriakin tapahtumia, muun muassa Savonlinnan moottorikerhon järjestämät Savonlinnan retkeilyajot, entiseltä nimeltään Puruveden ympäriajot. Tapahtuma pidetään 8. kesäkuuta yhtä aikaa St Olaf Summer Festin aikaan.

Myöskään autotuunareiden yhteisponnistus, 10. elokuuta järjestettävä Night Cruising Savonlinna ei ole mukana tapahtumassa. Puuttuviin tapahtumiin kuuluu myös nykytaidetta esittelevä Savonlinnan Uusi Taidemuseo. Viime kesänä nykytaidetta esitettiin Savolassa Sokoksen takana.

Tammen mukaan Tapahtumamessuille on valikoitunut sellaisia tapahtumia, joihin myydään lippuja. Myös tilat rajoittavat osallistujamäärää.

Savonlinnan tapahtumia 2019

Boxing Night 10.8.

EloJubilee-festivaali 16.—18.8.

Kulttuurikellari jatkuvasti tapahtumiaLuola Events jatkuvasti tapahtumia

Matti Makkosen tuottamat: Olavi Jazz jatkuvasti tapahtumia

Pikkukirkon yösoitot heinäkuussa oopperajuhlien aikaan

Muhasaaren teatteri esityksiä kesä-, heinä- ja elokuussa

Panimoklubi 15.6.—13.8.

St. Olaf Summer Fest 7.—8.6.

Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali 16.—18.8.

Savonlinnan Oopperajuhlat 4.7.—3.8.

Savonlinnan Orkesteri jatkuvasti tapahtumia

Savonlinnan Teatteri

Teatteri Mylly

Savonlinnan Uusi taidemuseo Nälkälinnanmäellä 12.—28.7

Savonlinnan Rerkeilyajot 8.6.

Night Cruising Savonlinna 10.8.