Sosterin alueella todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa

Koronavirukselle on voinut altistua viime viikon tiistaina Punkaharjun S-marketissa.

Timo Seppäläinen

Koronavirustartuntoja löytyi jälleen seudulta pienen tauon jälkeen. Kuvituskuva Savonlinnan keskussairaalan infektioaseman edustalta.
Koronavirustartuntoja löytyi jälleen seudulta pienen tauon jälkeen. Kuvituskuva Savonlinnan keskussairaalan infektioaseman edustalta.

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin alueella on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa, kertoo Sosteri tiedotteessaan.

Tartunnat kuuluvat samaan ketjuun ja ovat tulleet alueen ulkopuolelta. Tartuntaketju on selvillä, altistuneita ja karanteeniin asetettuja on noin 20.

Koronavirukselle on voinut altistua Savonlinnassa Punkaharjun S-marketissa tiistaina 17.11.2020 kello 16–17 välisenä aikana.

Tähän aikaan kaupassa asioineita kehotetaan seuraamaan vointiaan ja ottamaan herkästi yhteyttä Sosteriin koronavirustestiin pääsemiseksi.

Suositukset yhä voimassa

Edellinen koronavirustartunta Sosterin alueella ennen tänään maanantaina ilmi tulleita tartuntoja oli marraskuun alusta, 5. marraskuuta.

Kasvomaskia on edelleen syytä käyttää alueella voimassa olevan, laajennetun maskisuosituksen mukaisesti.

Myös vierailuohje ja etätyösuositus ovat alueella ennallaan. Koronan tilannekuvaa Sosterin alueen osalta päivitetään seuraavan kerran tiistaina 24. marraskuuta.

Jos sinulla on oireita tai epäilet, että sinulla on koronavirus, Sosterin nettisivuilta löytyy selkeät ohjeet tilanteen varalle. Ohjeisiin pääset suoraan tästä.