Etelä-Savon talven pakkasennätys mitattiin Mikkelissä — melkein yhtä kylmää Savonlinnassa ja Juvalla

Katso videolta, kuinka maineikas kesäkioski odottaa Savonlinnassa toisenlaisia säitä!

Soila Puurtinen

Tiistaina pakkanen paukkuu kunnolla.
Tiistaina pakkanen paukkuu kunnolla.

Etelä-Savon alin lämpötila on tänään perjantaina mitattu Mikkelin lentoasemalla, mutta lähes yhtä matalalle on päästy Juvalla ja Savonlinnassa.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Hannu Valta kertoo, että eroja aamupäivällä mitatuissa lämpötiloissa on vain kymmenyksiä. Mikkelin lentoasemalla alin lukema aamupäivällä oli -25,9, mikä toistaiseksi myös maakunnan talven pakkasennätys.

Juvalla mitattiin -25,8 ja Savonlinnassa -25,7 astetta. Loppiaispäivän alkuillasta voidaan päästä vielä lukemien alle, sillä pakkanen kiristyy vielä parin tunnin ajan. Kuitenkin iltayöllä, viimeistään yöllä pakkanen alkaa Vallan mukaan lauhtua nopeasti.

Lauantaiaamuna alkaa sataa lunta, jota tulee 3—5 senttiä. Iltapäivällä lämpötila nousee lähelle nollaa ja sää poutaantuu.

Katso videolta, kuinka kesäkioski Lippa odottaa Savonlinnan paukkupakkasessa parempia säitä! Video on kuvattu loppiaisena aamupäivällä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.