Kyläkaalaa ei järjestetä koronatilanteen vuoksi Savonlinnassa: Katso tästä jutusta palkitsemistilaisuus suorana verkossa kello 17 alkaen

Itä-Savo näyttää palkitsemistilaisuuden verkossa suorana lähetyksenä 30. lokakuuta perjantaina kello 17 alkaen.

Timo Seppäläinen

Kyläaktiivit palkittiin koronaturvallisesti Savonlinnan linja-autoasemalla.
Kyläaktiivit palkittiin koronaturvallisesti Savonlinnan linja-autoasemalla.

Kyläkaalaa ei järjestetä tänä syksynä koronatilanteen vuoksi aiottuna yleisötapahtumana Savonlinnassa.

Kyläaktiivit kuitenkin palkitaan suunnitellulla tavalla samana päivänä. Itä-Savo näyttää palkitsemistilaisuuden verkossa suorana lähetyksenä tänään perjantaina kello 17 alkaen. Striimi avautuu tähän juttuun hieman ennen kello 17:ää. Sama striimi on katsottavissa toki myöhemmin myös tallenteena.

– Koronaviruksen vuoksi jouduimme perumaan Kyläkaala-tapahtuman, mutta järjestämme tosiaan kyläaktiivien huomioimistilaisuuden. Paikalla linja-autoaseman sisäpihalla ovat kutsuttuina vain Savonlinnan kylät ry:n hallitus ja huomioitavat henkilöt sekä media, kertoo Savonlinna Kylät ry:n puheenjohtaja Jukka Nokelainen.

Savonlinnan kylät ry:n Kyläkaala oli tarkoitus järjestää Makkolan Päivölässä. Kyläkaalassa huomioidaan kylien aktiivisia toimijoita hyvän seuran, tarjoilun ja yleisen hauskanpidon merkeissä.

– Palkitsemistilaisuus järjestetään yleisiä turvallisuuohjeita noudattaen. Tapahtumassa pidetään turvavälit, on tarjolla käsidesiä ja käytetään kasvomaskeja, Nokelainen kertoo.

Savonlinnan Kylät ry pyysi ehdotuksia palkittaviksi kyläaktiiveiksi. 
Itä-Savon haastteluja palkituista julkaistaan verkkolehdessä illan aikana. Ensimmäinen pitkä haastattelu on tarjolla jo kello 17.

Savonlinnan palkitut kylätoimijat 2020:

Pertti Hätinen: Toimii Tuohisaaren ja lähialueiden hyväksi mallikkaasti, on siis myös tiehoitokunnan toimimies. Puuhamies vailla vertaa.

Arto Pesonen: On perheineen toiminut koko ikänsä kotikylänsä eteen. Osti tyhjilleen jääneen kyläkaupan ja järjesti siihen Säimen-Sönkkä kyläyhdistykselle uudet toimitilat.

Kulennoisten Nuorisoseura/ Nuorisoseuratalo Lahtela: Hyvä esimerkki myös siitä mitä kaikkea voi tehdä kun "pannaan toimeksi" riittävällä porukalla.

Raija Hirvonen: On ollut vuosikymmeniä mukana kylätoimikunnan ja sittemmin rekisteröidyn Kumpuranta-Rauvanniemi kyläyhdistyksen hallituksessa.

Anssi Kostiainen: Anssin ja Lauri Kortelaisen yhteinen aloite StreetWorkout-puiston rakentamisesta oli peruste Laitaatsillan kyläyhdistyksen toiminnan jatkamiselle 6 vuoden hiljaiselon jälkeen vuonna 2014.

Nätkin kyläyhdistys/Nätkin koulun vanhempainyhdistys: Nätkin koulun aktiivinen vanhempainyhdistys on ollut pontimena perustaa Nätkille kyläyhdistys, joka on rekisteröity toimimaan joulukuussa 2019.

Putikon kyläyhdistys: Uusi Putikon alueen kyläyhdistys on 11.7.2020 perustettu putikkolaisten turvallisen ja viihtyisän asumisen, monipuolisten palveluiden ja viihtyisän ympäristön edistämiseksi.

Jukka Nokelainen: Aktiivisesta työstä kyläyhteisöjen eteen seutukunnalla. Kolmannen sektorin pitkäaikainen toimija, priimusmoottori ja keulakuva. Kylät ry:n puheenjohtajana nostanut ansiokkaasti yhdistyksen toiminnan lentoon. Hankkeistanut kylille hyödyllisiä asioita ja toiminut edunvalvojana yhdistyskentässä.