Miekkoniemellä kyläilotulitus uudenvuodenaattona kello 20 — Yhdessä saadaan näyttävämpi

Vuosi sitten palaute oli hyvin positiivista — Se kannusti Joonas Väkeväistä jatkamaan.

Tuija Pauhu

Uudenvuodenaattona moni ilotulittaa omaan tahtiin pitkin iltaa, mutta porukalla pamauksista saa näyttävämmän. Tämä kuva on BLC:n ilotulituksesta itsenäisyyspäivältä. 
Uudenvuodenaattona moni ilotulittaa omaan tahtiin pitkin iltaa, mutta porukalla pamauksista saa näyttävämmän. Tämä kuva on BLC:n ilotulituksesta itsenäisyyspäivältä. 

Savonlinnalaiselle Joonas Väkeväiselle jäi viime vuodenvaihteessa hyvä maku suuhun kyläilotulituksen järjestämisestä Miekkoniemellä.

— Tulitteita tuli mukaan hommaamaan kymmenkunta henkeä ja väkeä oli katsomassa satakunta. Palaute oli pelkästään positiivista.

Hänellä on parhaillaan samantyyppinen kampanja päällä tulevaa vuodenvaihdetta varten.

— Monet perheet haluavat lapsille ilotulituksen, ja yleinen ilotulitus klo 24 on liian myöhään. Moni sitten hommaa tulitteita ja ampuu niitä kuka milloinkin. Tulituksesta saa kuitenkin yhdessä paremman ja näyttävämmän.

Ilotulitus alkaa kello 20.

Väkeväinen hoitaa teknisen puolen ja ampuu raketit Paviljongilta järvelle päin. Väkeväisellä on myös tuttavia, jotka tekevät varsinaisia ilotulitusnäytöksiä.

— Ei taideta nyt ihan näytöstä tehdä. Isommat ilotulitteet pitäisi hommata hyvissä ajoin ja sellaista tilausta ei ole nyt ainakaan toistaiseksi tehty. Saatetaan mennä samalla tyylillä kuin vuosi sitten ja ostetaan kaupasta paukut.

Savonlinnalaiset matkailuyritykset järjestävät uudenvuodenyönä ilotulituksen kaupungin keskustassa. Se alkaa klo 24 ja on parhaiten seurattavissa torin tietämiltä.